Πρόσκοποι Αγρινίου : Το αίτημα κατασκευής ποδηλατοδρόμου στο Αγρίνιο παραμένει

Στο πλαίσιο της Διαβούλευσης Στρατηγικού Σχεδίου Marketing Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας http://www.pde.gov.gr/smpd/ οι Πρόσκοποι Αγρινίου προώθησαν και πρότειναν την κατασκευή του ποδηλατόδρομου Αγρινίου – Λίμνης Τριχωνίδας ως πρόταση για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, μέσα από την ανάδειξη και ταυτόχρονα την προστασία της λίμνης Τριχωνίδας.

Η περίοδος διαβούλευσης ήταν από 25/07/16 έως 11/09/16 και σύλλογοι, φορείς αλλά και πολίτες μπορούσαν να υποβάλλουν συγκεκριμένες προτάσεις για την τουριστική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, ύστερα από τη διαβούλευση, η κατασκευή του συγκεκριμένου ποδηλατόδρομου επεξεργάζεται τόσο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όσο και από τον Δήμο Αγρινίου ως ένα έργο με πολλαπλά οφέλη.

Πάγιο και ώριμο πλέον, αίτημα των Προσκόπων Αγρίνιου (Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης και 1ο Σύστημα Προσκόπων Αγρινίου ), αποτελεί η κατασκευή ποδηλατόδρομου Αγρινίου- λίμνης Τριχωνίδας. Οι Πρόσκοποι του Αγρινίου έχουν καταθέσει επανειλημμένα επεξεργασμένη και τεκμεριωμένη πρόταση προς την Δημοτική Αρχή της πόλης, η οποία εαν και εφόσον υλοποιηθεί, θα έχει πολλαπλά ωφέλη και πλεονεκτήματα για τους κατοίκους της περιοχής: για την τουριστική ανάπτυξη του διευρυμένου Δήμου Αγρινίου, καθώς και για την προστασία της λίμνης Τριχωνίδας απο την ανεξέλεγκτη χρήση και μόλυνση.
Οι Πρόσκοποι του Αγρινίου μαζί με άλλους φορείς, κοινωνικές ομάδες, αλλά, και ενεργους πολίτες που ενδιαφέρονται για το θέμα, επιχειρούν με αυτή τη σελίδα να ευαισθητοποιήσουν όλο και ποιο πολλούς συμπολίτες μας, έτσι, ώστε, όλοι μαζί να καταφέρουμε να πάρει σάρκα και οστά αυτό το όραμα.