“Πάμε δικαστήριο…” λέει ο Πολάκης ενόσω συνεχίζονται οι καταγγελίες για Σαλμά…

Μια παροιμία “αφιέρωσε” στον Μάριο Σαλμά ο Παύλος Πολάκης με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τις καταγγελίες που είχε κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στη βουλή.

“Πάμε δικαστήριο…..(λαγός τη φτέρη έτριβε κακό τση κεφαλής του)” έγραψε στο Facebook, κοινοποιώντας παράλληλα το σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών για τα πεπραγμένα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, σχετικά με υπερκοστολογημένες εξετάσεις στον ΕΟΠΥΥ.

Σημειώνεται ότι η «Εφ.Συν.» επικαλείται 550 παραπεμπτικά για τις υπερκοστολογημένες διαγνωστικές εξετάσεις, τα οποία υπέγραψε με την ιατρική ιδιότητά του βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Ν.Δ., Μάριος Σαλμάς, κάνοντας παράλληλα λόγο για “υπόθεση που ζημίωσε κατά 825.000 ευρώ το Δημόσιο”.

Επιπλέον σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών. Η υπόθεση αυτή, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναδεικνύει «πως το μοναδικό δόγμα των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ήταν το “Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει”».

Από αυτά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας συνεχίζει η ανακοίνωση αποκαλύπτεται ότι «ο Μ. Σαλμάς, εκτός από το να υπερχρεώσει το Δημόσιο με τη συνταγογράφηση της διαγνωστικής αρθροσκόπησης γονάτου, την οποία υπερκοστολόγησε κατά 300%, χρησιμοποίησε την ιατρική του ιδιότητα υπογράφοντας μέσα σε έναν χρόνο 550 παραπεμπτικά για την εν λόγω εξέταση, τα οποία… παρέπεμπαν στο διαγνωστικό κέντρο που συστεγαζόταν με το ιατρείο του, το οποίο, όλως τυχαίως, ανήκει στον γαμπρό του, Αθανάσιο Αρβάλη!». Τα παραπάνω, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «αναδεικνύουν την καταστροφή που επέφερε στη χώρα η διακυβέρνηση από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αυτοί που σήμερα κουνάνε το δάχτυλο για τις ελλείψεις στην υγεία είναι οι ίδιοι που πλιατσικολόγησαν το Δημόσιο έχοντας μοναδικό μέλημα την εξυπηρέτηση συγγενών και φίλων». Κλείνοντας, μάλιστα, καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, που παρουσιάζεται ως «διαπρύσιος θιασώτης της διαφάνειας» να δώσει εξηγήσεις.