Μια ενδιαφέρουσα συνεδρίαση με προεδρεύουσα τη Μαρία Σαλμά

Η θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου μετά την ανεξαρτητοποίηση του Κ. Ρόκου από τη δημοτική παράταξη του Γ. Παπαναστασίου μένει κενή, επειδή ο κανονισμός λειτουργίας του Σώματος προβλέπει ότι το μέλος του δημοτικού συμβουλίου που ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξή του δεν μπορεί να εξακολουθήσει να είναι μέλος του προεδρείου ή κάποιας επιτροπής του δήμου. Έτσι λοιπόν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα πάμε σε εκλογή νέου προέδρου. Και την πρόσκληση για την επόμενη συνεδρίαση θα υπογράψει ο πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης που μετά και την ανεξαρτητοποίηση Καζαντζή είναι η Μαρία Σαλμά.

Ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου; Αυτό είναι κάτι που 100% το ξέρει μόνο ο Γ. Παπαναστασίου. Στις ενδοπαραταξιακές συζητήσεις πολλά ονόματα ακούστηκαν, πολλοί επίσης με το βλέμμα στις αλλαγές των αντιδημαρχιών τον προσεχή Φεβρουάριο είπαν “εγώ δεν κάνω για τη θέση” και ουδείς αυτοπροτάθηκε… Και έτσι η απόφαση γίνεται ακόμη περισσότερο του δημάρχου…

Το σενάριο που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, αν τελικά ο Γ. Παπαναστασίου προτάηξει το κριτήριο της εμπειρίας, είναι να προταθεί τελικά από την δημοτική πλειοψηφία, ο μόνος που έχει σχετική εμπειρία, δηλαδή ο Β. Καρακώστας, που πριν γίνει δήμαρχος Μακρυνείας, διετέλεσε πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου. Σε μια τέτοια περίπτωση κάποιος άλλος σύμβουλος θα αξιοποιηθεί στην ΚΟΙ.ΠΑ του δήμου Αγρινίου. Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί στην περίπτωση που κάποιος αντιδήμαρχος “μετακινηθεί” στην προεδρία του δημοτικού συμβουλίου, κάποιοι μάλιστα εξ΄ αυτών συγκεντρώνουν αρκετές πιθανότητες. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα, ακόμη και να γίνουν ευρύτερες αλλαγές στο σχήμα της δημοτικής αρχής από την πλευρά Παπαναστασίου μαζί με την εκλογή νέου προέδρου στο Δημοτικό Συμβούλιο.