Υποθηκεύουν το μέλλον τους με τις μεταξύ τους έριδες

Τα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες εντός της δημοτικής ομάδας Παπαναστασίου -στο προσκήνιο αλλά και το παρασκήνιο- σηματοδοτούν μια ειδοποιό διαφορά σε σχέση με τα όσα έχουμε δει τα προηγούμενα χρόνια στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του Αγρινίου. Η διαφορά αυτή έγκειται στο γεγονός ότι μπορεί λίγο- πολύ σε όλων των αποχρώσεων τις παρατάξεις και τα κόμματα να υπάρχουν εσωτερικές προστριβές, όμως οι γαλάζιοι δεν το έχουν σε τίποτα είτε να διαχωρίσουν δημόσια τη θέση τους, είτε να χρησιμοποιήσουν ακόμη και αθέμιτα μέσα για να πετύχουν τον προσωπικό στόχο τους.

Στη δημοτική ομάδα λοιπόν του δημάρχου Αγρινίου υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός συμβούλων -όχι όλοι- που αρέσκεται στην… κολοκυθιά… Έχοντας κατά νου τη βούληση του Γ.Παπαναστασίου να μην προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές στο σχήμα της δημοτικής αρχής, σχεδόν κανείς δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, περιμένοντας προφανώς τις σχεδόν εξαγγελμένες αλλαγές τον προσεχή Φεβρουάριο… Κατά ένα παράδοξο τρόπο στην δημοτική ομάδα Παπαναστασίου, σχεδόν όλοι εκφράζουν παράπονα, επιφυλάξεις, αντιρρήσεις ο ένας για τον άλλον. Επί της ουσίας σημαντική μερίδα συμβούλων που δεν έχει αξιοποιηθεί από τον Γ. Παπαναστασίου βρίσκεται σε… ψυχρό πόλεμο με αρκετούς αντιδημάρχους. Εκφράζεται δυσαρέσκεια για το έργο πολλών εξ΄αυτών, όμως είναι εμφανές ότι σε κάποιες περιπτώσεις η δυσαρέσκεια αυτή δεν έχει κανένα έρεισμα στην πραγματικότητα, παρά μόνο στις προσωπικές φιλοδοξίες κάποιων. Υπάρχουν μάλιστα και περιπτώσεις ενός – δύο αντιδημάρχων που είναι αρκετά ενοχλημένοι από το όλο κλίμα που έχει δημιουργηθεί και μιλούν μάλιστα για τρικλοποδιές που συναντούν συνεχώς μπροστά τους. Η ενόχλησή τους ίσως αγγίζει τα όρια της ανακούφισης, αν ο δήμαρχος τους απάλλασσε από τα καθήκοντά τους…

Από την άλλη οι αντιδήμαρχοι του Γ. Παπαναστασίου μέχρι πρόσφατα ήταν κατά κάποιο τρόπο χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα, από την στιγμή όμως μερικοί έμειναν χωρίς ομαδάρχη, επιχειρούν να εμφανιστούν ως βασιλικότεροι του βασιλέως για να διασωθούν από τις αλλαγές του προσεχή Φεβρουαρίου. Μάλιστα υπάρχει και κάποιος που εμφανίζεται ως ο αποκλειστικός συμβουλάτορας του Γ. Παπαναστασίου λέγοντας σε πηγαδάκια “Εμένα ακούει ο Γιώργος”… Μια δε σημαντική παράμετρος στις εσωτερικές διεργασίες στην δημοτική ομάδα του Γ. Παπαναστασίου είναι το πως τοποθετούνται ορισμένοι σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι σε σχέση με μικρή μερίδα του τοπικού Τύπου που από την αρχή της δημοτικής θητείας έχει στοχοποιήσει τον Γιώργο Παπαναστασίου προσωπικά και πολλές φορές με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι ο δήμαρχος Αγρινίου έχει δηλώσει σε τρεις – τέσσερις περιπτώσεις ότι δεν εκβιάζεται και οι καλά γνωρίζοντες τα δρώμενα στο Αγρίνιο, ξέρουν πως η δήλωση αυτή πήγαινε και σε συγκεκριμένα δημοσιογραφικά – εκδοτικά συμφέροντα. Παρ’όλα αυτά κάποιοι στη ομάδα Παπαναστασίου που για χάρη της προσωπικής τους προβολής ή κάποιας άλλης μωροφιλοδοξίας δεν διστάζουν να συμμαχήσουν ακόμη με τους κατ’ επάγγελμα συκοφάντες του έργου της δημοτικής αρχής.

Όλα αυτά μπορεί να γίνονται περίπου στο παρασκήνιο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχουν αντίκυπτο και “εκτός των τειχών”… Σε συνδυασμό μάλιστα με τις αποχωρήσεις Καζαντζή και Ρόκου επιτείνουν το κλίμα ρήξης που υπάρχει… Κυρίως όμως όλα αυτά σπαταλούν πολύ χρόνο και “φαιά ουσία” από το έργο που θα πρέπει να παράξει η δημοτική αρχή. Και φυσικά πολλά πράγματα έχουν μείνει επικοινωνιακά πολύ πίσω… Γιατί μπορεί ο Παπαναστασίου με τους συνεργάτες του αυτά τα δύο χρόνια να μην έκαναν… Μονακό το Αγρίνιο έχουν καταφέρει όμως να κάνουν αρκετά πράγματα και σε επίπεδο καθημερινότητας και σε επίπεδο διαχείρισης. Πράγματα, που δεν έγιναν την προεκλογική χρονιά, όπως συνηθίζουν πολλοί δήμαρχοι και που σε κάποιες περιπτώσεις είχαν να γίνουν δεκαετίες ολόκληρες κι όμως δεν έχουν επικοινωνηθεί όπως θα έπρεπε… Γιατί δυστυχώς αρκετοί δεν έχουν καταλάβει πως όσο ξιφουλκούν μεταξύ τους, τόσο υποθηκεύουν το μέλλον τους στο δήμο Αγρινίου!

Δ.Π