Γκρίνια για Κατσιφάρα – Σταρακά

Μπορεί βέβαια να μην έχει πάρει διαστάσεις ιδαίτερα σε δημόσιο επίπεδο, ωστόσο στο δήμο Ναυπακτίας όσο και στο δήμο Μεσολογγίου, με αφορμή τις πλημμύρες που σημειώθηκαν το περασμένο Σάββατο, γκρινιάζουν ιδαίτερα για την απραξία της Περιφέρειας στα θέματα πολιτικής προστασίας.

Αυτό που καταλογίζουν οι δήμοι στην Περιφέρεια είναι κυρίως οι καθαρισμοί ρεμάτων και των δικτύων απορροής ομβρίων στους δρόμους που την ευθύνη συντήρησης έχει η Περιφέρεια. Τα βέλη των δημοτικών παραγόντων στρέφονται τόσο κατά το Περιφερειάρχη, όσο και κατά της Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Χρ. Σταρακά. Και μπορεί οπωσδήποτε να έχουν κάποιο μερίδιο ευθύνης και οι δήμοι, αλλά η απραξία της Περιφέρειας είναι μάλλον δεδομένη. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και στο Αγρίνιο, όπου δεν σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, λένε στο δήμο πως πρόσφατα αναγκάστηκαν να παρέμβουν σε ρέματα που είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Στη Ναυπακτία μάλιστα σε ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Κοτσανάς δεν δίστασε ενώπιον των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων που επλήγησαν από την κακοκαιρία βάλλοντας ευθεύως κατά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, μιλώντας για ανυπαρξία. Καταλόγισε δε στην Περιφέρεια έλλειψη στη διάθεση συνεργασίας… “Η συνεργασία της Περιφέρειας με τον δήμο Ναυπακτίας είναι μόνο στις δημόσιες εμφανίσεις…” είπε χαρακτηριστικά.