Oδυνηρή ήττα για τον Παναιτωλικό από τον ΠΑΣ Γιάννινα

Με τον Κρίστοφερ Μαμπουλού να μπαίνει αλλαγή στο 59′ και να σκοράρει δύο φορές (69′, 80′) ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε την ανατροπή απέναντι στον Παναιτωλικό, πήρε τη νίκη στο Αγρίνιο (1-2)! Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε με τον Φερέιρα, ενώ λανθασμένα ακυρώθηκε γκολ του Μπέριου.

Το πρώτο ημίχρονο στο Αγρίνιο είχε εξαιρετικό ρυθμό, πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, ένα γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα που λανθασμένα ακύρωσε ο δεύτερος βοηθός στο 33′ και το τέρμα του Οσμάρ Φερέιρα (42′) που έδωσε προβάδισμα στον Παναιτωλικό. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν αυτός που απείλησε πρώτος μόλις στο 2′. Ο Κυριακίδης δεν συνεννοήθηκε σωστά με τον Ροντρίγκες, ο Ζάιρο μπήκε στη φάση και έκανε το σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 7′ ο «Άγιαξ» απείλησε ξανά με τον Γιάκο να στέλνει την μπάλα άουτ. Η ομάδα του Αγρινίου ανέβασε την απόδοσή της μετά το πρώτο δεκάλεπτο, «κέρδισε» μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, απείλησε στο 24′ με σουτ του Κλέσιο έξω από την περιοχή και στο 30′ ο Μπουκουβάλας έκοψε την τελευταία στιγμή τον Ουάρντα.

tomaneΣτο 33′ έγινε η φάση στην οποία αδικήθηκε ο ΠΑΣ. Ο Γιάκος εκτέλεσε το φάουλ έξω από την περιοχή, ο Κυριακίδης έδιωξε με εντυπωσιακή επέμβαση και ο Μπέριος πήρε το «ριμπάουντ» στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Ο ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων καλυπτόταν από όλο το… τείχος του Παναιτωλικού και θα έπρεπε το γκολ να μετρήσει, αλλά ο δεύτερος βοηθός έκανε λάθος και τον υπέδειξε σε θέση οφσάιντ! Οι φιλοξενούμενοι «φώναξαν» στην ίδια φάση (και) για την επέμβαση του Κυριακίδη σημειώνοντας πως η μπάλα είχε περάσει την γραμμή, αλλά κανένα ριπλέι δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση. Και αφού δεν πήρε το προβάδισμα ο ΠΑΣ στο 42′ ήρθε το γκολ για τον Παναιτωλικό. Ο 33χρονος Αργεντινός Οσμάρ Φερέιρα έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Μπέριο και κατέληξε στα δίχτυα! Το 1-0 για την ομάδα του Αγρινίου ήταν γεγονός και αυτό ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Στο β` μέρος, ο ρυθμός δεν ήταν καλός στο ξεκίνημα, με τους Αγρινιώτες πάντως να χάνουν μια καλή ευκαιρία με τον Μαρκόφσκι στο 55`. O Παναιτωλικός έδειχνε σε γενικές γραμμές να ελέγχει το ματς, καθώς μπορεί να μην απειλούσε ιδιαίτερα, πλην όμως δεν είχε δεχτεί φάση από τον ΠΑΣ. Όμως, η χρυσή αλλαγή του Πετράκη, ο Μαμπούλου τελικά έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά! Ο Κοζορώνης στο 69` με ωραία σέντρα από δεξιά βρήκε τον Γάλλο στο πρώτο δοκάρι που με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-1! Στο μεταξύ, στο 76` κόπηκε λανθασμένα ως οφσάιντ ο Κόντε που έβγαινε με πολύ καλές προϋποθέσεις απέναντι στον Κυριακίδη… Μια, δυο, τρεις, το 1-2 έγινε τελικά στο 81`, όταν ο Γαρουφαλιάς με κάθετη βρήκε τον Μαμπουλού, αυτός πέρασε και τον Κυριακίδη και σε κενή εστία έγραψε το 1-2! Στο 90+3` ο Κόντε δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κυριακίδη από κοντά, αλλά έτσι κι αλλιώς οι Γιαννιώτες πανηγύρισαν στο τέλος τη νίκη!

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Ροντρίγκες (74′ Λεντέσμα), Κούσας, Τομανέ, Κλέσιο, Φερέιρα (74′ Καμαβουάκα), Μάκος, Μαρκόβσκι, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Ουάρντα (84′ Μουνιός).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Γαρουφαλιάς (89′ Σκόνδρας), Μιχαήλ, Γιάκος (59′ Μαμπουλού), Τζημόπουλος, Κόντε, Ζάιρο, Ναδάλες (30′ Κούτρης), Κοζορώνης.
Γκολ: 42′ Φερέιρα/69′-80′ Μαμπουλού
Κίτρινες: 12′ Ροντρίγκες, 83′ Λεντέσμα/78′ Γαρουφαλιάς, 89′ Ζάιρο