Επέστρεψε στις νίκες ο Παναιτωλικός – 2-1 τη Λάρισα

To κακό δεν… τρίτωσε για τους Αγρινιώτες, οι οποίοι μετά από δύο συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα, κατάφεραν κόντρα στους «βυσσινί» να πάρουν τη νίκη. Ο Παναιτωλικός επικράτησε 2-1 της ΑΕΛ στο Αγρίνιο, χάρη στον Μάρκο Μαρκόφσκι που ήταν «χρυσή» αλλαγή του Ματζουράκη και πήρε σημαντικό τρίποντο που τον ανεβάζει στη βαθμολογία.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, με διάθεση να πιέσουν ψηλά και να παίξουν επιθετικά, βγαίνοντας κυρίως σε κόντρες κάτι που δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξη του Παναιτωλικού, οι παίκτες του οποίου έδειχναν εξαιρετικά αγχωμένοι τουλάχιστον στο πρώτο ημίωρο. Η πρώτη καλή στιγμή της ΑΕΛ ήταν στο 4ο λεπτό όταν ο Ναζλίδης εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Κυριακίδη. Στο 11’ ο Πατουρίδης έκανε ωραία κάθετη στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, ο Αβραάμ γύρισε στο Βαρέλα, αλλά ο Ουρουγουανός έπιασε αέρα και έχασε την ευκαιρία να γίνει απειλητικός.

ΠαναιτωλικόςΤο παιχνίδι δεν είχε ρυθμό εξαιτίας των σκληρών μαρκαρισμάτων που οδηγούσαν σε συχνές διακοπές. Μετά το 35ο λεπτό ανέβηκαν οι παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη και στο 39’ ο Ουάρντα έκανε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή με το δεξί, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Ξενοδόχοφ. Ο Αιγύπτιος ήταν, μαζί με τον Μάρκους Πάουλο, ο πιο δραστήριος παίκτης της ομάδας του Αγρινίου στην επίθεση και τελικά άνοιξε το σκορ στο 41’ όταν έκανε τη σέντρα-σουτ και ο Γιοβάνοβιτς στην προσπάθεια του να απομακρύνει άλλαξε την πορεία της μπάλας με αποτέλεσμα να καταλήξει στα δίχτυα της ομάδας του και να γίνει το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναιτωλικός μπήκε πιο δυνατά με στόχο να «καθαρίσει» το παιχνίδι, ωστόσο σε μια εξαιρετική αντεπίθεση, ο Αβραάμ έβγαλε στον Μαρουκάκη, αυτός πολύ ωραία στην πλάτη της άμυνας γύρισε στον Ναζλίδη και ο τελευταίος έκανε το 1-1. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη πήρε θάρρος και ψυχολογία από το γκολ της ισοφάρισης και ο Μαρουκάκης με αρκετά σπριντ προσπάθησε να βάλει σε μεγάλους μπελάδες τους γηπεδούχους, με τον επόπτη να σηκώνει λανθασμένα το σημαιάκι του στο 59′ για οφσάιντ, με τον φορ της Λάρισας να έχει φύγει μόνος στην επίθεση… Ο Παναιτωλικός προσπάθησε και του πήρε αρκετά λεπτά για να ξαναβρεί τα πατήματά του όπως θα τα ήθελε στο γήπεδο και όταν ανέκτησε τα ηνία, τουλάχιστον στο θέμα του ελέγχου, είχε δοκάρι με τον Τομανέ σε κεφαλιά, στο 71ο λεπτό! Η Λάρισα θα μπορούσε ξανά κόντρα στη γενικότερη εξέλιξη του ματς να έχει σκοράρει αν ο Αβραάμ δεν έκανε τόσο δυνατή μπαλιά προς τον Ναζλίδη σε ωραία αντεπίθεση στο 80′ και πέντε λεπτά αργότερα, ο Μαρκόφσκι βρήκε… αεροδιάδρομο ανάμεσα σε Γιοβάνοβιτς και Φάρκας για να σκοράρει με κεφαλιά, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Παναιτωλικός (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Κλέσιο, Ροντρίγκες, Κούσας, Τσοκάνης, Μάκος, Πάουλο, Φερέιρα (84’ Ρόσα) , Λεντέσμα (57’ Κουτρομάνος), Ουάρντα (69΄Μαρκόφσκι), Τομανέ.
ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Κόντορ, Φατιόν, Ποτουρίδης, Ναβάρο (46’ Μαρουκάκης), Αβραάμ (81’ Κουτσιανικούλης), Βαρέλα, Ναζλίδης.