1ο Φιλανθρωπικό Τουρνουά Μπάσκετ Αγρινίου

Για πέμπτη χρονιά η τοπική διοίκηση Ακαρνανίας, της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, διοργανώνει φιλανθρωπική εκδήλωση αγώνων μπάσκετ. Η επιτυχία των προηγούμενων ετών, αλλά και η διάθεση περισσότερων ομάδων να συμμετέχουν, μας οδήγησε φέτος να μεγαλώσουμε την εκδήλωση πραγματοποιώντας τουρνουά μπάσκετ με την συμμετοχή τεσσάρων ομάδων της πόλης μας. Οι ομάδες αυτές θα είναι των αστυνομικών, των πυροσβεστών, των δικηγόρων και των βετεράνων μπάσκετ Αγρινίου. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Αγρινίου και θα λάβει χώρα στις 3 και 4 Ιανουαρίου 2017, από ώρες 17:00 έως 21:00 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Αγρινίου.
Η εκδήλωση αυτή έχει καταστεί πλέον θεσμός για την πόλη του Αγρινίου. Διοργανώνεται κάθε χρόνο τις ημέρες των εορτών, με σκοπό την στήριξη συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Για φέτος αποφασίστηκε τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων να διατεθούν για την στήριξη των συσσιτίων της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας στο Αγρίνιο, την στήριξη της οικογένειας συναδέλφου αστυνομικού που έχασε την ζωή του πρόσφατα σε τροχαίο δυστύχημα αφήνοντας πίσω δύο μικρά παιδιά, και την στήριξη του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Αγρινίου. Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης εκτός της διάθεσης των εισιτηρίων, θα γίνει και συλλογή τροφίμων τα οποία θα διατεθούν για την ενίσχυση των παραπάνω σκοπών.
Έχουν εκδοθεί τρείς χιλιάδες εισιτήρια στην τιμή των δύο ευρώ, τα οποία θα προπωλούνται όλο το διάστημα μέχρι τις ημέρες των αγώνων. Για άλλη μια φορά καλούμε την τοπική κοινωνία να στηρίξει και αυτή μας την προσπάθεια. Η αλληλεγγύη και η στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν την ανάγκη μας είναι ο μόνος τρόπος να διαβούμε την δύσκολη περίοδο που διανύει η κοινωνία μας.