Με ηγέτη τον Κλέσιο, 2-0 ο Παναιτωλικός τον Ηρακλή

Ο Παναιτωλικός επέστρεψε στις νίκες με το 2-0 επί του Ηρακλή χάρις κυρίως στον… άπιαστο Μοζαμβικανό επιθετικό, που έβαλε το πρώτο γκολ, έφτιαξε το δεύτερο και είχε δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με ρυθμό και ευκαιρίες στο παιχνίδι, έχοντας αρκετά κινητικούς τους Ουάρντα και Μύγα, ενώ γενικότερα έπαιζαν πολύ από τα άκρα για να διασπάσουν την πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή του Ηρακλή. Από την άλλη, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη είχε σουτ του Περόνε (7’) που προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Κυριακίδη και ένα κερδισμένο φάουλ σε καλή θέση (11’) σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα και απείλησε ξανά προς το φινάλε του πρώτου μέρους. Ο Παναιτωλικός ανταμείφθηκε για την υπεροχή του στο 19’, όταν αναπτύχθηκε ταχύτατα και βρήκε… ανοιχτό τον αντίπαλο του, με τον Χαντάκια να κουβαλάει την μπάλα στον άξονα και να τροφοδοτεί τον Κλέσιο την κατάλληλη στιγμή. Τη διαφορά στη φάση έκανε η ταχύτητα του Μοζαμβικανού που βγήκε απέναντι από τον Χουάντερσον και τον «εκτέλεσε».Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη συνέχισε σε αυτό το τέμπο και μετά το τέρμα της, έλεγχε την κατάσταση και λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 35’ όταν και είχε δοκάρι (στο δεξί του Χουάντερσον) με τον Κούσα που έπιασε κεφαλιά ύστερα το φάουλ του Φερέιρα. Ο Ηρακλής μπήκε ξανά στο ματς λίγο πριν την ανάπαυλα και μέσα σε ένα λεπτό παραλίγο να ισοφαρίσει. Αρχικά, ο Περόνε βρήκε ωραία τον Πασά που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κυριακίδη και λίγο μετά ο Αργεντινός είχε οριζόντιο δοκάρι ύστερα από τη σέντρα του Κυριακίδη.

Ο ρυθμός έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ηρακλής προσπάθησε να ανέβει, πήρε κατοχή μπάλας, με τον Παναιτωλικό να στηρίζεται πολύ στις ατομικές προσπάθειες του Ουάρντα, ο οποίος ήταν εξαιρετικά δραστήριος, αλλά χωρίς να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός. Κλασικές ευκαιρίες δεν έγιναν πολλές στο δεύτερο μέρος και στο 83ο λεπτό ο Δημήτρης Κυριακίδης έκανε άλλη μια σωτήρια επέμβαση στην κεφαλιά του Λεοζίνιο. Κόντρα στη ροή του αγώνα, που ήθελε τους Θεσσαλονικείς να έχουν τον έλεχγο, στο 86′ ο Κλέσιο πέρασε από δεξιά μέσα στην περιοχή και έδωσε ασίστ «πάρε – βάλε» στον Μαρκόβσκι, ο οποίος απλά κλώτσησε τη μπάλα να περάσει τη γραμμή και να κάνει το 2-0. Στις καθυστερήσεις ο Κλέσιο θα μπορούσε να γρψει το 3-0, έκανε υπέροχη ενέργεια κοντρολάροντας τη μπάλα, αλλά τα χάλασε στο τέλος στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Παναιτωλικός (Γιάννης Ματζουράκης): Kυριακίδης, Κούσας, Τομανέ (66’ Μαρκόβσκι), Κλέσιο, Φερέιρα (66΄Καμαβουάκα), Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Μύγας, Χαντάκιας, Ουάρντα (76’ Λεντέσμα).
Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμάντας, Στάμου (59’ Αγγελόπουλος), Μοντέιρο, Ιντζόγλου, Περόνε, Πασάς (46’ Λεοζίνιο), Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Κούρος (80′ Λάμπρου).