Ουάρντα: «Προτιμώ Ισπανία ή Ιταλία από μεταγραφή σε μεγάλη ελληνική ομάδα»

Ο μεσοεπιθετικός του Παναιτωλικού Αμρ Ουάρντα μιλάει στο SDNA για τη χαμένη ευκαιρία για νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό, για την πιθανότητα μεταγραφής του, αλλά και για τη συμμετοχή του με την Αίγυπτο στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

O Παναιτωλικός κοίταξε στα μάτια τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη. Η ομάδα του Αγρινίου, όπως συνηθίζει άλλωστε, έβαλε για άλλη μια φορά έναν δύσκολο γρίφο στους «ερυθρόλευκους και κρατούσε την ισοπαλία μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο, πριν το γκολ του Όσκαρ Καρντόσο ανοίξει τον δρόμο στον Ολυμπιακό για μια αγχωτική επικράτηση.
Οι παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη είχαν καταφέρει να προηγηθούν με το τέρμα του Κούσα, αλλά πριν από αυτό, στο πρώτο ημίχρονο, οι δύο μοναδικές χαμένες ευκαιρίες σε τετ-α-τετ των Ρότσα και Μάρκος Πάουλο κόστισαν στον Παναιτωλικό ώστε να φύγει με άδεια χέρια από το φαληρικό γήπεδο.

Παναιτωλικός«Καλύτεροι από τον Ολυμπιακό, μπορούσαμε ακόμα και τη νίκη»
Μιλώντας στο SDNA ο μεσοεπιθετικός του Παναιτωλικού, Αμρ Ουάρντα εξέφρασε την άποψη ότι αν αυτές οι δύο μεγάλες ευκαιρίες είχαν καταλήξει στα δίχτυα, τότε αυτός και οι συμπαίκτες του θα μπορούσαν να είχαν πάρει ακόμα και τους τρεις βαθμούς.«Ήμασταν πολύ καλοί και αν είχαμε κάνει γκολ εκείνες τις ευκαιρίες θα είχαμε τελειώσει το ματς. Παίξαμε καλύτερα από τον Ολυμπιακό, κάναμε ίσως το καλύτερό μας παιχνίδι, αλλά ήμασταν άτυχοι. Προσπαθήσαμε να χτυπήσουμε με αντεπιθέσεις, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά μετά το γκολ που σημειώσαμε κλειστήκαμε στην άμυνα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο», τονίζει στο SDNA ο Ουάρντα.

Ο Παναιτωλικός από την αρχή του αγώνα δεν φοβήθηκε, προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο και να διεκδικήσει αποτέλεσμα μέσα στην έδρα των «ερυθρόλευκων». Κι αυτό για τον Ουάρντα είναι το πιο σημαντικό, κάτι που μπορεί να δώσει στην ομάδα ένα καλό πλασάρισμα στο τέλος της σεζόν.«Πάντα προσπαθούμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και σήμερα το δείξαμε μέσα στο Καραϊσκάκη. Τα έχουμε πάει πολύ καλά ως τώρα και νομίζω πως αν συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό τότε στο τέλος της σεζόν θα καταφέρουμε να πάρουμε μία καλή θέση».

Οι παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη προσπάθησαν με έξυπνο τρόπο να εκμεταλλευτούν την αμυντική αδράνεια του Ολυμπιακού χτυπώντας έξυπνα στις αντεπιθέσεις. Άλλωστε ήταν κάτι που είχαν εντοπίσει και σε προηγούμενα παιχνίδια της ομάδας του Μπέντο μέσα στη σεζόν. «Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα, διαθέτει ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ και αξίζει που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Όμως παρουσιάζει προβλήματα στην άμυνα. Φαίνεται πως δεν είναι καλά αμυντικά και νομίζω όχι μόνο στο δικό μας παιχνίδι, αλλά σε αρκετά παιχνίδια ως τώρα», αναφέρει ο Ουάρντα.

Ουάρντα«Φεύγω για το Κόπα Άφρικα, γνωρίζω το ενδιαφέρον ξένων συλλόγων»
Πλέον ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός φεύγει για να ενσωματωθεί στην αποστολή της Εθνικής ομάδας της χώρας του ενόψει του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Μία διοργάνωση που έρχεται την κατάλληλη στιγμή για τον ίδιο καθώς τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να βρίσκεται στο στόχαστρο της Βαλένθια αλλά και ιταλικών συλλόγων έχουν κάνει πρόσφατα την εμφάνισή τους. Ο Ουάρντα γνωρίζει ότι τα μάτια των σκάουτς έχουν πέσει πάνω του και ευελπιστεί πως οι εμφανίσεις του με την Αίγυπτο θα ανεβάσουν ακόμα περισσότερο τις μετοχές του.

«Ολοκλήρωσα τις υποχρεώσεις μου με τον Παναιτωλικό και σε λίγες μέρες θα φύγω για το Κόπα Άφρικα. Θα λείψω για ένα μήνα και εύχομαι στον Παναιτωλικό το καλύτερο στα παιχνίδια που θα απουσιάζω. Τώρα εκεί θα δούμε τι θα συμβεί. Έχω ακούσει για το ενδιαφέρον της Βαλένθια αλλά και ιταλικών ομάδων και είμαι σε επικοινωνία με τον ατζέντη μου. Ενημερώθηκα ότι και σήμερα στο Καραϊσκάκη βρέθηκαν σκάουτς. Θα βρίσκονται και στο Κόπα Άφρικα. Θα δούμε τι θα συμβεί».

«Προτιμώ Ισπανία ή Ιταλία από μεταγραφή σε μεγάλη ελληνική ομάδα»
Φυσικά το καλοκαίρι που μας πέρασε, αλλά και στην αρχή της σεζόν, το όνομα του Ουάρντα συνδέθηκε τόσο με τον Παναθηναϊκό όσο και με τον ΠΑΟΚ. Ο ίδιος όμως φαίνεται πως έχει ξεκαθαρίσει στο μυαλό του πως το επόμενο βήμα στην καριέρα του, όταν αυτό γίνει, θα πρέπει να είναι σε κάποιον ισπανικό ή ιταλικό σύλλογο. «Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλες ομάδες, αλλά προτεραιότητά μου αν πάρω μεταγραφή είναι εκτός Ελλάδας σε Ισπανία ή Ιταλία, με όλο τον σεβασμό για τις ελληνικές ομάδες», υπογραμμίζει ο Ουάρντα.

«Πάμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο με την Αίγυπτο»
Πλέον για τον 23χρονο Αιγύπτιο άσο αυτό που προέχει είναι το Κύπελλο Εθνών Αφρικής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Μία διοργάνωση με δυσκολίες στην οποία όμως η Αίγυπτος στοχεύει στην κατάκτηση του κυπέλλου. «Είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος πλέον στις υποχρεώσεις μου με την Εθνική ομάδα της Αιγύπτου. Διαθέτουμε την καλύτερη ομάδα στην Αφρική. Το Κόπα Άφρικα δεν είναι μία εύκολη διοργάνωση, είναι σαν το Euro, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε περήφανη τη χώρα μας και πάμε για να κατακτήσουμε το τρόπαιο».

πηγή : sdna.gr