Με επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Εκπολιτιστικού Ομίλου Θέρμου

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΡΜΟΥ (Ε.Ο.Θ.)

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 5:30 μ.μ. στην αίθουσα του Δημαρχείου Θέρμου, ο Εκπολιτιστικός Όμιλος Θέρμου (Ε.Ο.Θ.), οργάνωσε τη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή του, την οποία παρακολούθησαν τοπικοί παράγοντες, εκπρόσωποι σωματείων και κοινωνικών φορέων, αλλά και πλήθος δημοτών.

Στην αρχή της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Θ. κ Γεώργιος Σαγώνας, ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση και αναφέρθηκε εν συντομία στις επιδιώξεις του νεοκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου, στις προγραμματισμένες μελλοντικές εκδηλώσεις του Συλλόγου και κατέληξε λέγοντας πως το τρίπτυχο, πόλις, πολίτης πολιτισμός, είναι εκείνο που θα καθορίζει την πορεία του Συλλόγου προς το μέλλον.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Θέρμου, Αρχιμ. π. Θεόκλητος Ράπτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κων. Μαραγιάννης, ο οποίος εκπροσωπούσε τον απουσιάζοντα Δήμαρχο κ. Σπύρο Κωνσταντάρα και ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Θεόδωρος Κασόλας.
Στη συνέχεια, ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Κων. Κονταξής, ανάπτυξε το θέμα του και αναφέρθηκε στα Ήθη & Έθιμα του Δωδεκαημέρου στην περιοχή του Απόκουρου, δημιουργώντας στους παλιότερους ευχάριστες νοσταλγικές αναμνήσεις του λησμονημένου παρελθόντος, ενώ έδωσε την ευκαιρία στους νεότερους να ανακαλύψουν πολλά στοιχεία απ΄ την Παράδοση της περιοχής.
Η μεικτή Χορωδία, από σπουδαστές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Θέρμου και από μέλη της Χορωδίας Γυναικών Θέρμου, έψαλλαν τα Κάλαντα Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Θ. κ. Γεώργιος Σαγώνας, ευχαρίστησε τον ομιλητή, τον Χοράρχη κ. Αλέξη Σιάχο και τους Χορωδούς, τους χορηγούς της εκδήλωσης κι όλους όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση, είτε δια ζώσης, είτε μέσω του διαδικτύου.
Ήταν η πρώτη φορά που απ΄ το Θέρμο μεταδόθηκε ζωντανά σ΄ ολόκληρο τον κόσμο εκδήλωση, κι αυτή ήταν πολιτισμική. Ο Πολιτισμός εκτός του ότι ενώνει, μπορεί και να καινοτομεί. Τα μηνύματα επισκεψιμότητας που πήραμε, ήταν εξόχως ενθαρρυντικά και μας ωθούν σε επανάληψη του εγχειρήματος και στις μελλοντικές μας εκδηλώσεις μας.