Δύσκολος ο συνδυασμός ανανέωσης και εμπειρίας για τη ΝΔ

Τρεις γραμμές αφιερώνονται όλες κι όλες στο νέο καταστατικό της ΝΔ σχετικά με την επιλογή των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια. Για την επιλογή των υποψηφίων ο πρόεδρος -λέει το καταστατικό- εφαρμόζει σύστημα αξιολογησης, συστήνει Μητρώο Υποψηφίων Βουλευτών και μπορεί να ζητεί τη γνώμη των μελών του κόμματος…

Όπως καταλαβαίνετε η υπόθεση είναι εντελώς φλου… Όλα λοιπόν επαφίενται στον πρόεδρο! Έτσι λοιπόν χρίζοντας συμβουλό του για την επιχειρηματικότητα τον πρώην βουλευτή του κομμάτος στην Αιτωλοακαρνανία Σπ. Λιβανό, ουσιαστικά ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε και τη συγκατάβασή του στην επάνοδο Λιβανού στο ψηφοδέλτιο. Έτσι τουλάχιστον αποτιμάται η κίνηση αυτή από πολλούς νεοδημακράτες, που είδαν έκτοτε τον Σπ. Λιβανό να έχει πυκνώσει την επαφή του με τα δρώμενα της περιοχής… Εσχάτως φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον και από πλευράς Δ. Σταμάτη για επάνοδο στα ψηφοδέλτια.

Η πιθανή επάνοδος όμως της “παλιάς φρουράς” φαίνεται ότι προβληματίζει πολύ τη βάση του κόμματος που δεν βλέπει την πολυπόθητη ανανέωση να έρχεται, αλλά αντιθέτως βλέπει τη λογική του ξαναζεσταμένου φαγητού να επικρατεί. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι ένα ψηφοδέλτιο με τους Σαλμά, Καραγκούνη, Σταμάτη και Λιβανό θα θύμιζε περισσότερο τις εποχές Κ. Καραμανλή στα τέλη της δεκατίας του 2000… και σε καμία περίπτωση τη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη το 2017… Από την άλλη η διαφαινόμενη επάνοδος των “παλιών” αποθαρρύνει τουλάχιστον μερίδα στελεχών που ενδιαφέρεται για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο. Οι περισσότεροι εκ των wannabe υποψήφιοι για πρώτη φόρα φαίνονται αρκετά προβληματισμένοι από το πρόκριμα που φαίνεται πως έχει λάβει ο Σπ. Λιβανός και μάλιστα τόσο νωρίς, όταν οι ίδιοι θα κληθούν να κάνουν προεκλογικό αγώνα, αφού επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο μερικές εβδομάδες μόνο πριν τις εκλογές.

Ο συνδυασμός ανανέωσης και εμπειρίας στα ψηφοδέλτια φαίνεται τελικά να είναι δύσκολος για τη ΝΔ…

Δ.Π