Ο Γ.Γ. του Υπ. Παιδείας συναρτά την αυτονομήση του ΤΕΙ Μεσολογγίου με τα τμήματα του Αγρινίου!

Διαβάζω το άρθρο του Γ.Γ Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του υπουργείου Παιδείας και Μεσολογγίτη πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παυσανία Παπαγεωργίου, στην τοπική εφημερίδα “Αιχμή” του Μεσολογγίου σχετικά με τα τμήματα του ΤΕΙ στο Μεσολόγγι.

Με πολλά από όσα λέει ο Γενικός Γραμματέας δύσκολα θα μπορούσε κανείς να διαφωνίσει. Η στόχευση λέει ο κ. Παπαγεωργίου πως είναι “όχι απλά η εκ νέου αυτονομία του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος με στενά κριτήρια τοπικιστικής αντίληψης, αλλά η αναγωγή του ΤΕΙ σε κεντρικό Φορέα Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και Έρευνας με αντικείμενο την ανάπτυξη και αξιοποίηση της αγροτικής παραγωγής και την οικονομική και διοικητική της διαχείριση, με ταυτόχρονη εισαγωγή της επιστημονικής έρευνας, με την προσφορά υψηλού επιπέδου, τεκμηριωμένης γνώσης στους φοιτητές και τους μεταπτυχιακούς ερευνητές μέσω της ταυτόχρονης δημιουργίας Ερευνητικού Ινστιτούτου Αγροτικής Παραγωγής”.

Παυσανίας ΠαπαγεωργίουΌμως στη συνέχεια ο κ. Παπαγεωργίου κάτι μάλλον ανησυχητικό… “Η αυτονόμηση του αρχαιότερου Γ’ βάθμιου εκπαιδευτικού Ιδρύματος του νομού, του ΤΕΙ Μεσολογγίου, θα αποτελέσει την αρχή για να μπορέσει να ρυθμιστεί στο σύνολό της η παροχή όλων των βαθμίδων μεταλυκειακής εκπαίδευσης αλλά και την επιστημονική βάση για να μπορέσουν να συνεχίσουν βιώσιμα να λειτουργούν τμήματα Ανώτατης εκπαίδευσης και σε άλλες περιοχές του νομού που μόνα τους θα κινδυνεύσουν στο μέλλον με αφανισμό”.

Πως γίνεται άραγε η αυτονόμηση του ΤΕΙ Μεσολογγίου να αποτελεί βάση για να μπορέσουν να συνεχίσουν βιώσιμα να λειτουργούν τα τμήματα του Αγρινίου; “Μόνα τους θα κινδυνεύσουν στο μέλλον με αφανισμό” ξέρει κάτι ο κ. Παπαγεωργίου για τον μελλοντικό αφανισμό των τμημάτων του Αγρινίου; Και γιατί συναρτάται η αυτονόμηση των τμημάτων του ΤΕΙ στο Μεσολόγγι με τα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών που εδρεύουν στο Αγρίνιο; Τουλάχιστον περίεργες ή και ύποπτες είναι οι συγκεκριμένες θέσεις που εκφέρονται από τα χείλη του Γ.Γ. του Υπ. Παιδείας… Θυμίζουν δε τα περί ομοσπονδιοποίησης του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο που ακούστηκαν στην περιόδο του σχεδίου “Αθηνά”… Εκτός κι αν τα λεγόμενα του κ. Παπαγεωργίου στην εφημερίδα της πόλης, από την οποία ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντλεί τις περισσότερες ψήφους, έχουν προεκλογική χροιά, οπότε δεν πρέπει να τους δώσουμε ιδιαίτερη σημασία…

Δ.Π