Με κάτω τα χέρια ο Παναιτωλικός – Ήττα 0-2 από τον Πανιώνιο

Ανώμαλα προσγειώθηκε ο Παναιτωλικός στο Αγρίνιο από τον Πανιώνιο γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 μετά την καλή εμφάνιση και την ισοπαλία με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο Παναιτωλικός ήταν εμφανώς κατώτερος από τον Πανιώνιο και έδειξε πως μετά τις αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών το προηγούμενο διάστημα χρειάζεται άμεσα μεταγραφική ενίσχυση.

Το κυρίαρχο συστατικό της αναμέτρησης ήταν τα πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες και η έλλειψη κλασικών ευκαιριών. Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του ματς, ο Μπεν εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Ρισβάνης έπιασε την κεφαλιά από το κέντρο της άμυνας του Παναιτωλικού – όπου βρέθηκε ολομόναχος – αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Κυριακίδη. Ένα λεπτό αργότερα (5ο), ο Μπεν έβγαλε μια μπαλιά προς τα μπροστά, ο Μύγας έκοψε και τροφοδότησε άθελά του τον Ανσαριφάρντ, ο Ιρανός έπιασε το σουτ από τα δεξιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.Στο 28′, ο Ταξιάρχης Φούντας έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη. Με τη συμπλήρωση μισής ώρα στο ματς, ο Μάρκος Πάουλο ελίχθηκε έξω από την περιοχή, έκανε και το σουτ και η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Γιαννιώτη.Στο 44ο λεπτό, το σουτ του Μπεν ήταν άστοχο, ενώ ένα λεπτό αργότερα (45′), ο Ανσαριφάρντ “άδειασε” με εξαιρετικές ντρίμπλες την άμυνα του Παναιτωλικού, αλλά ο Τσοκάνης τον έκοψε τελευταία στιγμή.

Παναιτωλικός Πανιώνιος ΜάκοςΚανονικά τα γκολ του Πανιωνίου
Το δεύτερο μέρος είχε διαφορετική εικόνα. Ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, στο 56′ έχασε απίστευτη ευκαιρία με τον Ανσαριφάρντ (γύρισμα του Φούντα στον αμαρκάριστο Ιρανό, αλλά το σουτ που έκανε, απέκρουσε με τα πόδια ο Κυριακίδης), αλλά στο 59′ ο Μασούντ ήταν τυχερότερος. Ύστερα από γέμισμα σε εκτέλεση φάουλ, ο Χαντάκιας έδιωξε λανθασμένα προς τα πίσω με αποτέλεσμα ο Μασούντ να την σπρώξει στα δίχτυα. Το γκολ ακυρώθηκε, καθότι ο Ιρανός ήταν εκτεθειμένος και ύστερα από διαβουλεύσεις μέτρησε δικαίως, αφού η μπάλα πήγε στα πόδια του σκόρερ από λάθος του αμυντικού του Παναιτωλικού. Στο 74′ οι Νεοσμυρνιώτες πέτυχαν το 0-2 και πήραν σαφές προβάδισμα νίκης. Και αυτό το γκολ όμως ξεσήκωσε πολλή συζήτηση. Στο βίντεο φαινόταν, ότι η μπάλα πήγε στα πόδια του Μασούρα που ήταν εκτεθειμένος από γέμισμα σε στημένη φάση, ύστερα από κεφαλιά συμπαίκτη του. Ωστόσο, από ριπλέι από άλλη κάμερα φάνηκε ξεκάθαρα, ότι η μπάλα πήγε στα πόδια του σκόρερ, ξανά από κεφαλιά ποδοσφαιριστή του Παναιτωλικού.Το 0-2 παρέμεινε μέχρι τέλους με τους «κυανέρυθρους» να παίρνουν σπουδαίο διπλό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Παναιτωλικός (Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Κούσας, Μουνιός (78′ Κουτρομάνος), Φάρλεϊ Ρόσα (69′ Λουίς Ρότσα), Κλέσιο, Μάκος, Μαρκόφσκι, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης (87′ Παπουτσογιαννόπουλος), Μύγας, Χαντάκιας
Πανιώνιος (Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου, Κόρμπος, Φούντας (88′ Καθάριος), Ανσαριφάρντ (83′ Σαββίδης), Σιώπης, Μπεν (71′ Μασούρας), Βλάχος, Ρισβάνης, Μασούντ