Το προεκλογικό χρώμα στην επίσκεψη Σκουρλέτη

Έντονο προεκλογικό χρώμα είχε η παρουσία του Υπ. Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη την Παρασκευή στο Αγρίνιο. Πολλά από όσα είδαμε στη σύσκεψή του με τους αυτοδιοικητικούς στο Επιμελητήριο συνηγορούν σε αυτό.

Πρώτα απ’ όλα της σύσκεψης του πρώτου τη τάξει Υπουργού της Κυβέρνησης με τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης προήδρευε ο γραμματέας της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ταφλανίδης. Κατά δεύτερον από κάποιες αναφορές του Γ. Παπαναστασίου στη διάρκεια της σύσκεψης αντιληφθήκαμε πως της σύσκεψης προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο σχετικά το χαρακτήρα της και το ποιοι θα συμμετάσχουν σε αυτή. Από το ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν να συμμετάσχουν αρκετοί εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων, όμως σε αυτό υπήρξε αντίδραση από πλευράς αυτοδιοικητικών που ήθελαν να έχει χαρακτήρα στενό σε σχέση με τις αρμοδιότητές τους.

Η μεγαλύτερη απόδειξη όμως είναι ότι ο Υπουργός Εσωτερικών που πρόσφατα στη βουλή δήλωνε πως “το Υπουργεί δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη ΔΕΥΑΜ” συναντήθηκε την Παρασκευή στο Επιμελητήριο για πάνω από μισή ώρα με την Επιτροπή Αγώνα κατοίκων του Αιτωλικού για το νερό. Δεν μπορεί βέβαια κανείς να πει ότι κακώς είδε τους κατοίκους, αλλά όταν στη βουλή δηλώνει πως λίγο – πολύ αναρμόδιος για το θέμα του νερού στο Αιτωλικό, τότε πάει πολύ να τους συναντά για τόση ώρα μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει κάποιους κομματάρχες του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι και το Αιτωλικό που θέλουν να εκμεταλλευτούν το θέμα απέναντι στην διαχρονική ανικανότητα γαλαζοπράσινων δημάρχων της περιοχής.

ΥΓ: Στη διάρκεια της σύσκεψης με τους αυτοδιοικητικούς ο Κατσιφάρας ρώτησε τον Υπουργό αν έχουμε…. εξελίξεις, αλλά εκείνος απάντησε με νόημα “τέτοιες εξελίξεις που εννοείς δεν θα έχουμε…” Αν ισχύσει αυτό και δεν έχουμε σύντομα εκλογές εξελίξεις θα ικανοποιηθεί και ο δήμαρχος του Αγρινίου που αγανακτεί από το γεγονός ότι στα δυόμιση χρόνια θητείας του έχουν περάσει τέσσερις διαφορετικοί υπουργοί από το ΥΠΕΣ….