Ελεύθεροι οι τρεις επ΄ αυτοφώρω συλληφθέντες για ληστεία σε οικία στο Αιτωλικό

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι τρεις επ΄ αυτοφώρω συλληφθέντες για ληστεία σε οικία στο Αιτωλικό μετά από μαραθώνια ανάκριση

Μετά την παραπομπή τους στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου ασκήθηκε εις βάρος των τριών ανδρών -ηλικίας 28, 22 και 17 ετών- δίωξη για την κακουργηματική πράξη της απόπειρας ληστείας κατά συναυτουργία καθώς επίσης και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Όπως προκύπτει από την έρευνα άπαντες οι κατηγορούμενοι επανειλημμένες φορές είχαν κατά το παρελθόν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για συναφείς πράξεις, ήτοι ληστείες και κλοπές, ενώ στον 28χρονο είχαν ήδη επιβληθεί περιοριστικοί όροι με διάταξη Ανακριτού για τέλεση ληστειών. Αυτή τη φορά οι τρεις άνδρες την Κυριακή 19/2 μετέβησαν σε οικία στο Αιτωλικό, όπου διαμένει ζευγάρι ηλικιωμένων και  αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν διάφορα αντικείμενα μέσα από την οικία των ηλικιωμένων.

ΤσιμπούκηςΜετά τη σημερινή τους απολογία στην κα Ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, η οποία διήρκεσε πέραν των τεσσάρων ωρών, μετατρεπόμενη σε σκληρό μπρα ντε φερ διωκτικών αρχών και συνηγόρου υπεράσπισης, με τη σύμφωνη γνώμη της κας Εισαγγελέως Πρωτοδικών Μεσολογγίου αφέθησαν άπαντες ελεύθεροι. Στους ενήλικους δράστες επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας τους το πρώτο πενθήμερο εκάστου μηνός. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων Χρήστος Τσιμπούκης δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις μας, εκφράζοντας απλώς την ικανοποίησή του για την έκβαση της υπόθεσης.