Με αφορμή την επιστολή Φαρμάκη μια διαφορετική άποψη

Εικόνα 2: Κόμβος Ρίγανης Ιονίας Οδού

Το ΑγρίνιοCulture.gr έλαβε από αναγνώστη του το παρακάτω σχόλιο σχετικά με την ανοιχτή επιστολή του περιφερειακού συμβούλου Νεκτ. Φαρμάκη για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό. Και χωρίς να το ενστερνίζεται το δημοσιεύει στα πλαίσια του πλουραλισμού και της πολυφωνίας.

Σκέψεις ενός μη αιρετού απλού πολίτη του ΑΓΡΙΝΙΟΥ, για την ανοιχτή επιστολή του (αιρετού) κ. Ν Φαρμάκη, και το ενδιαφέρον του για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.

Ο κ. Ν. Φαρμάκης, παρών επί σειρά ετών στο περιφερειακό συμβούλιο της Δυτικής Ελλάδας, σημαντικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας η οποία ήταν κυβέρνηση –και μόνη της και με το ΠΑΣΟΚ όταν χρειάστηκε- της παράταξης που «έλεγχε» το ΤΕΕ του Αγρινίου, της παράταξης που ήταν μείζων αντιπολίτευση στο Δήμο όταν σχεδιάστηκε η Ιόνια οδός, καταγγέλει τον εμπαιγμό των Αγρινιωτών και την ασέβεια που δείχνουν (ποιοι άραγε?) στον Αγρινιώτικο λαό , ο οποίος δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στο έργο αυτό. Και προβαίνει στην καταγγελία αυτή με ανοιχτή επιστολή, στην οποία , ως έξυπνος άνθρωπος και πολιτικός , αναφέρει ότι όλοι αγαπάμε τον τόπο μας, ότι το θέμα δεν προσφέρεται για πολιτική αντιπαράθεση, και ότι αφού ομονοούμε , ας δεσμευθούμε, γιατί αλλιώς φαινόμαστε αναποτελεσματικοί, ανίκανοι, και τέλος πάντων αναξιόπιστοι όλοι οι πολιτικοί, στα μάτια των πολιτών του Αγρινίου, που έχουν δίκιο.
Ακριβώς λοιπόν σε τούτο το σημείο οφείλουμε οι Αγρινιώτες, έστω και μη πολιτικοί, μια απάντηση στον κ. Φαρμάκη. Διότι η πονηριά, ότι δήθεν ομονοούμε, δεν θα αντιπαρατεθούμε για τα παλιά, και θα παλέψουμε για τον Αγρινιώτικο λαό, από εδώ και μπρός, προκαλεί τόσο όσο και η παράλειψη της σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια οδό.
Αίφνης, αυτοί που ήταν οι άμεσα υπεύθυνοι για την τραγική παράλειψη να μην συνδέεται με τον μεγάλο δρόμο η πόλη που έχει πληθυσμό 100.000 ανθρώπους δηλαδή το μισό του πληθυσμού όλου του νομού, έρχονται να διεκδικήσουν και να πιέσουν για την κατασκευή του έργου που οι ίδιοι δεν έφτιαξαν. Ξεκαθαρίζει ο κ. Φαρμάκης ότι το θέμα δεν σηκώνει πολιτική αντιπαράθεση. Για το παρελθόν βέβαια. Για τότε που τις παραλείψεις τις έκανε η κυβέρνηση της δεξιάς. Γιατί για το παρόν, υπάρχει πολιτικό ζήτημα. Και οι πολιτικοί θα κριθούν ως αναξιόπιστοι και ανεπαρκείς αν δεν γίνει το έργο. ΄Ασχετα με το ποιος δημιούργησε το πρόβλημα. ΄Ασχετα με το αν ο Σαμαράς ερχόταν επίσκεψη σαν πρωθυπουργός στο Αγρίνιο και τον δέχονταν στο ΤΕΕ του Αγρινίου και όλοι μαζί, σαν την καλή χαρά συζητούσαν για το success story της χώρας, και περίσσευε η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό. ΄Ασχετα με το ότι οι σημερινοί πολιτικοί που σήμερα κρίνονται και θα θεωρηθούν ανεπαρκείς αν δεν εκτελέσουν το έργο και μάλιστα γρήγορα, δεν είχαν καμιά απολύτως πρόσβαση ούτε σε κυβέρνηση, ούτε σε επιμελητήρια, ούτε σε περιφέρεια, ενώ ο κ. Φαρμάκης που τώρα επείγεται ήταν το στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, ο υπεύθυνος στην περιφέρεια, ο άνθρωπος που υποδέχονταν τον Σαμαρά στο Αγρίνιο. Και μη βιαστεί κάποιος να σχολιάσει ότι η απάντηση αυτή υποδηλώνει πως εάν δεν εκτελεστεί το έργο της σύνδεσης, αφήνουμε χωρίς το μερίδιο- το ελάχιστο βέβαια που της αναλογεί- την σημερινή κυβέρνηση, και χωρίς κριτική.
Εάν όμως εκτελεστεί το έργο , με την ταχύτητα που εκτελούνται όλα τα έργα στην Ιόνια οδό από την σημερινή κυβέρνηση, και τούτο μάλλον θα είναι ένα ακόμη έργο της σημερινής κυβέρνησης που ουδέποτε θεώρησε κομπάρσο τον Αγρινιώτικο λαό.
Και δεν θα σχολίαζα την… ανοιχτή επιστολή του κ. Φαρμάκη αν δεν την θεωρούσα μια παμπόνηρη πρόκληση. ΟΧΙ κ Φαρμάκη, ούτε εσείς, ούτε το κόμμα σας, ούτε η επιστολή σας θα έχουν παίξει τον παραμικρό ρόλο στη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό, την οποία έχει δρομολογήσει από ότι φαίνεται και θα εκτελέσει η σημερινή κυβέρνηση, όσο κι αν προσπαθείτε να στήσετε σκηνικό δήθεν διεκδίκησης.
Εσείς άλλωστε παίξατε τον ρόλο σας τότε που αποκλείστηκε το Αγρίνιο από την πρόσβαση στην Ιόνια οδό, και ο Αγρινιώτικος λαός ήταν κομπάρσος στις …δουλειές της κυβέρνησης, της περιφέρειας, του Δήμου, στα οποία συνδιοικούσατε η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. ΄Οντως ο Αγρινιώτικος λαός δεν δέχθηκε να συνεχίσει να είναι κομπάρσος και το απέδειξε.
Μ.Π