Εγγυητής ο δήμος Μεσολογγίου αν η ΔΕΥΑΜ δεν μπορεί να εξοφλήσει τη ΔΕΗ

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ο Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου αναλαμβάνει ως εγγυητής στην περίπτωση και μόνο της αδυναμίας εξόφλησης των τρεχόντων λογαριασμών της ΔΕΥΑΜ προς την ΔΕΗ. Το ποσό που δεν θα μπορεί να εξοφλεί η ΔΕΥΑΜ, θα παρακρατείται από τα ανταποδοτικά έσοδα του Δήμου που εισπράττονται μέσω ΔΕΗ.

Ως γνωστόν η ΔΕΥΑΜ έχει ανεξόφλητο ποσό από ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς προς τη Δ.Ε.Η. και καλείται να προβεί στην τακτοποίηση της οφειλής διαφορετικά η Δ.Ε.Η. θα προχωρήσει άμεσα σε όλες τις νόμιμες ενέργειες συμπεριλαμβανομένου της καταγγελίας των Συμβάσεων Προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών. Για το λόγο αυτό προκλήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο & Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας κ.Παναγιωτάκη Εμμανουήλ, την Δ/ντρια της Διεύθυνσης Πωλήσεων κα.Αμανατίδου Παλ. και τη συμμετοχή του Οικονομικού Δ/ντη της ΔΕΥΑΜ κ.Ντελή Παν. και του κ.Καραπαπά Γεωργ. Αντιδημάρχου, προκειμένου να βρεθεί μια λύση για το θέμα του ανεξόφλητου ποσού. Στη σύσκεψη προτάθηκαν τα ακόλουθα:
α) να μην γίνει καμία διακοπή ηλεκτροδότησης στον Δήμο Μεσολογγίου έως και την 24/4/2017 αφού σύμφωνα με την υπ’ αρίθμ 7680/22-10-2016 του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Δήμος Μεσολογγίου έχει κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
β) Να γίνει επαναϋπολογισμός στο οφειλόμενο ποσό των τόκων και να σταματήσει η κεφαλαιοποίηση τους.
γ) πάγωμα για ένα έτος του οφειλόμενου ποσού.

Η πλευρά της ΔΕΗ, δεσμεύτηκε να γίνει έλεγχος με το Νομικό Τμήμα της Επιχείρησης για το θέμα των τόκων, να μην γίνει καμία διακοπή ύδρευσης έως το τέλος Απριλίου 2017 και να συζητηθεί το θέμα του παγώματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, υπό την προϋπόθεση να εξοφλούνται κανονικά όλοι οι τρέχοντες λογαριασμοί και σε περίπτωση αδυναμίας εξόφλησής τους από την ΔΕΥΑΜ, το ποσό που δεν εξοφλείται να παρακρατείται από τα ανταποδοτικά έσοδα του Δήμου που εισπράττονται μέσω ΔΕΗ.