Παναιτωλικός – Λεβαδειακός : 2-0

O Παναιτωλικός (λίγες μέρες πριν κλείσει 91 χρόνια) με τα γκολ των Παπαδόπουλου-Μαρκόφσκι επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού

O Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και θέλησε να επιβάλλει το δικό του ρυθμό. Με τους ταχύτατους Άλβαρο Ρέι, Φαμπιάν Μουνιός και Ντιέγκο Λόπες, οι Αγρινιώτες προσπάθησαν να δημιουργήσουν ρήγματα στα καρέ των Βοιωτών, οι οποίοι είχαν παθητικό ρόλο στο ματς. Είναι χαρακτηριστικό πως στα πρώτα 25 λεπτά η κατοχή της μπάλας ήταν συντριπτικά υπέρ της ομάδας του Μάκη Χάβου (71% – 29%).

Παράλληλα, δεν έλειψαν τα σκληρά μαρκαρίσματα, με τον Τριαντάφυλλο Τίκα να κάνει χρήση των κίτρινων καρτών προκειμένου να μην ξεφύγει το παιχνίδι. Στο 29ο λεπτό, ο Μουνιός βρέθηκε απέναντι στον Στάνισλαβ Ναμάσκο, ύστερα από όμορφη κάθετη πάσα του Γρηγόρη Μάκου, αλλά ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού κινήθηκε γρήγορα και αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του. Όσο περνούσε η ώρα, οι γηπεδούχοι ανέβαζαν την απόδοσή τους αύξαναν την πίεση, αλλά σε δύο περιπτώσεις, μέσα σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων, ο Ναμάσκο αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του με εντυπωσιακές αποκρούσεις τόσο στο σουτ του Ρέι (39′) όσο και στην κεφαλιά του Μαρκόβσκι (40′). Τελευταία καλή ευκαιρία για τους Αγρινιώτες, ένα σουτ του Μουνιός στο 45′ που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Μολδαβού γκολκίπερ.

ΜαρκόφσκιΣτο 50′ ο Λεβαδειακός έκανε την πρώτη του τελική ευκαιρία στον αγώνα, όταν ο Μεντί πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 65′ ο Ρέι σούταρε από την γωνία της μεγάλης περιοχής χωρίς να απειλήσει, καθώς η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 74′, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μαρκόφσκι πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Ναμάσκο. Στο 76ο λεπτό ο Παναιτωλικός βρήκε το γκολ με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, που ήρθε στο 66′ από τον πάγκο. Ο επιθετικός των γηπεδούχων πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους και «σφράγισαν» την νίκη στο 84′, με τον Μαρκόφσκι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά. Το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος και ήταν το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος) : Κυριακίδης, Κουτρομάνος (Κλέσιο 72′), Ρότσα, Ροντρίγκες, Κούσας, Μάκος, Πάουλο, Ρέι, Λόπες (Παπαδόπουλος 66′), Μουνιός (Φάρλεϊ), Μαρκόφσκι.
Λεβαδειακός (Γιάννης Χριστόπουλος) : Ναμάσκο, Νιάσε, Ουόν, Μιλιάζες, Μαχαίρας, Βασιλείου, Μεντί, Καλτσάς (Ζεζίνιο 88′), Καραχάλιος (Βούρος 47′), Σίλβα, Γιακουμάκης (Λάτσι 85′).