Αντάλλαξαν… ντροπές Ρόκος και Παπαναστασίου

H ερώτηση του Δ.Τραπεζιώτη στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου σχετικά με ανάθεση (δείτε εδώ) σε αθηναϊκή εταιρεία της αποτύπωσης του ηλεκτροφωτισμού της πόλης και γιατί αυτή δεν ανατέθηκε τοπική εταιρεία, στάθηκε η αφορμή για να ανέβαι η “θερμοκρασία” ανάμεσα στο δήμαρχο Γ. Παπαναστασίου και στον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Κ. Ρόκο.

ΡόκοςΟ δήμαρχος Αγρινίου απάντησε ότι πρόκειται για μια εξιδεικευμένη καταγραφή του ηλεκτροφωτισμού, με σκοπό να εξοικονομηθεί 60% της ενέργειας, όπως προβλέπει το Σύμφωνο των Δημάρχων μέχρι το 2020. “Δεν ξέρω κάποιον Αγρινιώτη που να μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά” ανέφερε ο Γ. Παπαναστασίου. “Η λέξη ντροπή βγαίνει πηγαία” σχολίασε λίγο αργότερα ο Κ. Ρόκος που προφανώς δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απάντηση. “Ντροπή θα έπρεπε να λένε κάποιοι άλλοι για όσα συνέβαιναν στο δήμο” απάντησε ο Γ. Παπαναστασίου σημειώνοντας πως στο παρελθόν σε αντίθεση με τώρα “οι τοπογραφικές εργασίες δίνονταν σε… ενάμιση μηχανικό”. Και κατέληξε λέγοντας με νόημα πως “υπάρχει μια κοινωνία που μας γνωρίζει όλους”.

Ο Κ.Ρόκος πάντως επανήλθε λίγο αργότερα με αφορμή τη συζήτηση που έγινε για τα έργα ύδρευσης της ΔΕΥΑ και σχολίασε το γεγονός ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε την απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑ σχετικά με την δωρέαν μελέτη για την αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης Καστράκι – Σπολάϊτα, λέγοντας ότι ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ (Παπαναστασίου – Σκορδόπουλος) ως μηχανικοί σίγουρα γνώριζαν τις διατάξεις του νόμου για τις δωρεάν μελέτες, ωστόσο δεν μπόρεσαν να τις εφαρμόσουν… Γενικότερα ο Κ. Ρόκος δίνει έμφαση στα ζητήματα της νομιμότητας, καθώς ανάλογες ενστάσεις περί νομιμότητας εξέφρασε και για άλλο θέμα της ημερήσιας διάταξης, σχετικά με την προγραμματική σύμβαση του δήμου με την ΔΕΥΑ για την ανακατασκευή της οδού Γρίβα. Ο Γ.Παπαναστασίου απάντησε πως τέτοιου είδους θέματα μπαίνουν μόνο για τις εντυπώσεις, σημειώνοντας ότι οι δύο παρόμοιες προγραμματικές συμβάσεις του δήμου και της ΔΕΥΑ στο πρόσφατο παρελθόν εγκρίθηκαν κανονικά από το Ελεγκτικό Συνέδριο.