Το υπουργείο Υποδομών απαντά για το μποτιλιάρισμα τρολάροντας κόμματα και ΜΜΕ

ionia-odos1“Από τις μεγαλύτερες πασχαλινές εξόδους των τελευταίων ετών με ελάχιστα ατυχήματα και κανένα θανατηφόρο”
Μετά από όλα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν για την Ιόνια Οδό, την πασχαλινή έξοδο των Αθηναίων κλπ, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δίνει την δική του απάντηση με ένα ιδιαίτερο δελτίο τύπου που τρολάρει κόμματα, αλλά και συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου που έσπευσε να γράψει τα χειρότερα για τα εγκαίνια του νέου αυτοκινητόδρομου. Η απάντηση έρχεται σε τόνο σατιρικό…

Το υπουργείο αυτοσαρκάζεται και ξεκαθαρίζει ότι:
“Μην πιστεύετε τα μάτια σας… Μην σκέφτεστε την αλήθεια… Μην μετράτε τον χρόνο που ταξιδεύετε με ασφάλεια… Ποιος νοιάζεται ότι δεν είχαμε ούτε ένα θανητοφόρο ατύχημα στην Ιόνια Οδό, στην Ολυμπία οδό, στον Μορέα, στα Τέμπη Συμπαραστεκόμαστε στον πανικό της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ) και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσής τους……
Καταγγέλλουμε όλοι τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη για την ολοκλήρωση των έργων και το «φιάσκο» των εγκαινίων και, για να γίνει αντιληπτό, παραθέτουμε το πραγματικό φιάσκο της μονταζιέρας και της προπαγάνδας, τι πραγματικά έγινε τις ημέρες του Πάσχα, τι γινόταν πριν και τι έγινε τα δύο τελευταία χρόνια, βασισμένοι στις πιο έγκριτες και αντικειμενικές εφημερίδες και τις πιο σοβαρές ανακοινώσεις που έγιναν ποτέ και:

Προσβάλλουν τη νοημοσύνη και τη μνήμη του ελληνικού λαού
Δεν είμαστε όμοιοί τους
Δεν θα γίνουμε ποτέ
Κανένα θανατηφόρο δυστύχημα
στους αυτοκινητοδρόμους
Κορίνθου-Πατρών, Ιόνιας Οδού, Μορέα και Τεμπών – Πλαταμώνα

Στοιχεία για την έξοδο του Πάσχα:
Από την Κυριακή 9 Απριλίου 2017 μέχρι την Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου 2017, από τις εξόδους της πρωτεύουσας διήλθαν:
• Προς Λαμία ( διόδια Αφιδνών ) 162.216 οχήματα
• Προς Κόρινθο (διόδια Ελευσίνας) 237.029 οχήματα
Από τη Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2017 μέχρι τις 18 Απριλίου 2017, έχουν εισέλθει:
• 79.772 οχήματα από τη νέα Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας
• 115.947 οχήματα από τη Νέα εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου.
Από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου το διάστημα μεταξύ Μ. Τρίτης 11 Απριλίου 2017 έως και την Τρίτη του Πάσχα 18 Απριλίου 2017 διήλθαν 131.977 οχήματα, ενώ αντίστοιχα πέρσι 122.088, 106.842 το 2015 και 109.543 το 2014.

Από την ημέρα παράδοσης των αυτοκινητοδρόμων ως σήμερα, επιχειρείται συνεχώς από τη ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ) και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσής τους, η αποδόμηση της υπερπροσπάθειας που έγινε τα δύο τελευταία χρόνια για την ολοκλήρωση και παράδοση των τελματωμένων έργων που άφησαν πίσω τους.
Δυστυχώς γι’αυτούς η κατάσταση των έργων και τα εργοτάξια φαίνονταν πριν από τον Ιανουάριο του 2015 και φαίνονται και σήμερα που χρησιμοποιούνται από τους πολίτες.
Αφορμή για την κορύφωση του πραγματικού φιάσκου της αντιπολιτευτικής προπαγάνδας υπήρξε η ταλαιπωρία τη Δευτέρα του Πάσχα, σε μια περιοχή που σε κάθε έξοδο παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο, μιας και η παλιά εθνική διαθέτει μία λωρίδα ανά κατεύθυνση.
Είναι γνωστό σε όλους ότι δεν έγιναν εγκαίνια στην Ιονία Οδό.
Είναι γνωστό σε όλους ότι οι σήραγγες ξεκίνησαν μετά το 2015 και είναι πλέον έτοιμες, ενώ έπρεπε να παραδοθούν τον Αύγουστο του 2017 και το οδικό τμήμα που τις συνδέει είχε καθυστερήσεις, εξαιτίας καθυστερήσεων στις απαλλοτριώσεις.
Τι θα προτιμούσαν οι φωστήρες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού και των ΜΜΕ τους;
Να μην δινόταν η μεγάλη σήραγγα και να κινούνταν οι πολίτες για πολύ μεγαλύτερη απόσταση στην παλιά εθνική οδό, των αλλεπάλληλων στροφών και της υψηλής επικινδυνότητας;
Από τις μεγαλύτερες πασχαλινές εξόδους των τελευταίων ετώνμε ελάχιστα ατυχήματα και κανένα θανατηφόρο.