Β.Α.Α & Ο.Χ.Ε και η καθυστέρηση γίνεται εμφανής…

Από τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει η δημοσίευση των πρώτων προσκλήσεων. Aυτό καταγράφονταν σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στις αρχές του περασμένου Μαρτίου σχετικά με τις στρατηγικές ΟΧΕ (Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης) και ΒΑΑ (Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης), που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ. Βρισκόμαστε πλέον στο Μάϊο, ο Απρίλιος παρήλθε και πρόσκληση δεν έχει ακόμη υπάρξει ούτε για τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας.

Σημειωτέον πως οι ΒΑΑ της Πάτρας και του Αγρινίου και οι ΟΧΕ των αξόνων “Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία” και “Περιοχή Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού”, με προϋπολογισμό 120 εκ. ευρώ, αποτελούν σχεδόν το ένα πέμπτο του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Με δεδομένο πως εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να υπάρξει βεβαιότητα για το αν θα καταλήξει έγκαιρα η διαδικασία των δημοπρασιών των έργων (είναι σύνηθες φαινόμενο οι καθυστερήσεις λόγω ενστάσεων και πιθανών προσφυγών σε δικαστήρια κτλ) η καθυστέρηση στην εξέλιξη των προγραμμάτων σε σχέση με τα εκτιμώμενα χρονοδιαγράμματα έχει αρχίσει από μικρή να γίνεται πλέον άξια αναφοράς. Θυμίζουμε ότι ακριβώς τέτοιον καιρό πέρυσι ολοκληρώνονταν η διαβούλευση για το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στο Αγρίνιο…