Φαρμάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Ο κόσμος σας έχει πάρει χαμπάρι

Με αφορμή την πανηγυρικού χαρακτήρα ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νίας για την εγκρίση κονδυλίου απο το ΠΔΕ με κατεύθυνση τους οδικούς άξονες του νομού ο περιφερειακός σύμβουλος Νεκτάριος Φαρμάκης προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση:

Σύντροφοι, αυτό λέγεται Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Σχεδόν κάθε χρόνο, το ποσό που διατίθεται για τέτοιου είδους παρεμβάσεις ανέρχεται σε 35 με 40 εκατ. ευρώ (δείτε εδώ: http://www.pde.gov.gr/gr/enimerosi/pdepde/2014.html – το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2014, δηλαδή, ω του θαύματος και πριν την “Εθνοσωτήριο”). Μπορείτε εύκολα να πάτε και πιο πίσω και φυσικά πιο μπροστά.

Κανείς δεν υποβαθμίζει τα χρήματα που πέφτουν στον τόπο. Κανείς δεν μηδενίζει, την έστω και ανεπαρκή καλυτέρευση των προβληματικών υποδομών μας. Άλλο αυτό όμως και άλλο να καταπίνει κάποιος αμάσητο το κάθε “προσβλητικό” για τη νοημοσύνη των Αιτωλοακαρνάνων επικοινωνιακό παιχνιδάκι που παρουσιάζει το σύνηθες και επιβεβλημένο ως πράξη ηρωική και ξεχωριστή. Τίποτα περισσότερο δεν κάνετε κύριοι της κυβέρνησης αλλά και της Περιφέρειας από όσα γίνονταν μέχρι σήμερα. Μάλλον λιγότερα, αν δείτε τους αριθμούς αλλά και την αποτελεσματικότητα. Ευτυχώς υπάρχουν όλα στο διαδίκτυο για να τα ψάξει ο κάθε ενδιαφερόμενος -μέχρι να απαγορευθεί κι αυτό ως όργανο του συστήματος-. Επειδή όμως δεν έχουν όλοι το χρόνο ή τη διάθεση, ποντάρετε στην άγνοια και παίζετε επικοινωνιακά παιχνίδια Μαυρογιαλούρου.

Δεν βλέπουμε άραγε όλοι τις συχνές πυκνές φωτογραφήσεις στελεχών της κυβέρνησης με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου δήθεν οι “ντόπιοι” κυβερνητικοί σκύβουν με αγάπη πάνω στα προβλήματα του τόπου και βοηθούν στην επίλυσή τους, σαν τον καλό “πατερούλη”, φτιάχνοντας ταυτόχρονα εκλογικό προφίλ;

Δεν βλέπουμε άραγε την αγωνιώδη προσπάθεια πολιτικών συμμαχιών σε τοπικό επίπεδο και την αγωνιώδη αναζήτηση “πλατών” ώστε να μην αλλάξει τίποτα στο πολιτικό σκηνικό; O τόπος δεν έχει ανάγκη από “πατερούληδες” αλλά από ανθρώπους που δεν σκέφτονται σαν εσάς, με όρους 1950. Και μια συμβουλή από έναν απλό περιφερειακό σύμβουλο, που ξέρει λιγότερα από εσάς – και λόγω ηλικίας ίσως;): Ο κόσμος σας έχει πάρει χαμπάρι. Κόψτε το δούλεμα.

Υ.Γ: Σε καμία περίπτωση τα έργα και τα χρήματα αυτά δεν αφορούν στη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό