Ο ένας αθώος, ο άλλος ένοχος

Εντάξει η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα τα… σπάει. Είναι από τις καλύτερες στον κόσμο. Υπερήφανοι για μια ακόμα φορά αισθανόμαστε που υπακούμε σε αυτήν. Την τυφλή πλην τίμια, ελληνική δικαιοσύνη.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή . Λίγο πολύ όλοι έχουμε ακούσει για την απόφαση του Δικαστηρίου που καταδίκασε σε κάθειρξη δεκατριών ετών χωρίς αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού και χωρίς αναστολή της ποινής, για συμμετοχή στη ΣΠΦ (Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς) για «λήψη, κατοχή, μεταφορά και απόκρυψη όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τη διάθεσή τους σε τρίτους για διάπραξη κακουργήματος και τον παράνομο εφοδιασμό ομάδων και οργανώσεων», την Ηριάννα Β.Λ.

Συγκεκριμένα, το Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας καταδίκασε την κατηγορούμενη στη βαρύτατη αυτή ποινή με μόνη απόδειξη το «μερικό γενετικό υλικό», ταυτοποίηση δηλαδή μέρους του DNA της, που σύμφωνα με τα κρατικά εργαστήρια ανιχνεύθηκε σε γεμιστήρα χωρίς όπλο.

Η 29χρονη υποψήφια διδάκτορας στοχοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2011 όταν συνελήφθη ο σύντροφός της, ο οποίος κατηγορήθηκε με το άρθρο 187Α για συγκρότηση, ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, για να αθωωθεί στη συνέχεια ομόφωνα, αλλά για την ίδια, η Δικαιοσύνη είχε άλλα σχέδια.

Τι κι αν μετά την πρώτη απολογία της στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους; Τι κι αν στο παραπεμπτικό βούλευμα τονίζεται ότι «κανένα στοιχείο που να τη συνδέει με την οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν βρέθηκε από την άρση τόσο του τηλεφωνικού όσο και του τραπεζικού απορρήτου. Τι κι αν ούτε κατά τη διενέργεια κατ’ οίκον έρευνας, ούτε όμως και κατά τη διενέργεια έρευνας σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του πατέρα της προέκυψε οποιοδήποτε στοιχείο που να αποδεικνύει την εμπλοκή ή συμμετοχή της; Αυτά δεν παίζουν κανένα ρόλο για την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Τι κι αν για την κατηγορία που της αποδίδεται, δηλαδή της ανεύρεσης βιολογικού υλικού σε γεμιστήρα εκτός όπλου, η κατηγορούμενη προσκόμισε τεχνική έκθεση του διορισμένου πραγματογνώμονα Γεώργιου Φιτσιάλου, διδάκτορα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Πανεπιστημίου Nice Sophia Antipolis της Γαλλίας, γενικού διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Γενετικής και Ταυτοποίησης DNA, ο οποίος ειδικεύεται στην ανάλυση/ταυτοποίηση DNA (εγκληματικές έρευνες, αστικές υποθέσεις) και συμπεριλαμβάνεται στους καταλόγους πραγματογνωμόνων των ελληνικών δικαστηρίων, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει ταυτοποίησή της με το επίμαχο μερικό γενετικό προφίλ;

Όχι η Ελληνική Δικαιοσύνη εκεί! Βράχος. Της έριξε 13χρόνια χωρίς αναστολή γιατί έτσι έπρεπε. Για ποιο λόγο; Κανείς δεν ξέρει. Μιλάμε για την ίδια δικαιοσύνη που έβγαλε αντισυνταγματικό τον νόμο για τα κανάλια και νόμιμα τα μνημόνια. Αλλά τι τα ψάχνεις τώρα;

Γ.Κ.