Π. Παπαδόπουλος: Εγρήγορση απ’ όλους για την αυτονόμηση και ίδρυση ενός ΤΕΙ με έδρα το Μεσολόγγι

Πάνος Παπαδόπουλος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Η αυτονόμηση του ΤΕΙ – ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων – και η… αναζήτηση της Δημοτικής Αρχής
Δήλωση

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις βρισκόμαστε μπροστά σε εξελίξεις και λήψη αποφάσεων για το μέλλον του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου. Αυτό αποδεικνύεται με σαφήνεια και από τις δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου προς το Σύλλογο Αιτ/νων Δημοσιογράφων (ίδρυση ενός ΤΕΙ στο Νομό με δέσμη σχολών στην προοπτική ανωτατοποίησής τους και ενός Ερευνητικού Κέντρου με αντικείμενο την Αγροκτηνοτροφία) αλλά και από την εμμέσως πλην σαφώς οργίλη αντίδραση του πάλαι ποτέ αστυνομικού ρεπόρτερ και Προέδρου του Συλλόγου Αιτ/νων Δημοσιογράφων κ. Πάνου Σόμπολου περί απογοήτευσης και άλλων τινών κατά τη δεύτερη συνάντησή του με τον Υπουργό Παιδείας. Με ποια ιδιότητα άραγε; Μήπως του μελλοντικού υποψήφιου Βουλευτή της Ν.Δ. στο Νομό μας ή με την κατ’ εξουσιοδότηση “θεσμική” λειτουργία υποκατάστασης αυτών που έπρεπε να παρέμβουν;
Με βάση τα παραπάνω, θεωρώ ότι απαιτείται συλλογική εγρήγορση απ’ όλους τους φορείς της πόλης για την κατοχύρωση του αυτονόητου: Την αυτονόμηση και ίδρυση ενός ΤΕΙ στο Νομό μας με έδρα το Μεσολόγγι, σύμφωνα με την προσέγγιση του Υπουργείου Παιδείας.
Αναζητάται η ενεργοποίηση των γρήγορων αντανακλαστικών της Δημοτικής Αρχής. Οι εξελίξεις τρέχουν και δεν πρέπει να απουσιάζουμε.