“Παίζεται” το πόσο βαθιά θα κληθεί ο δήμος να βάλει το χέρι στη τσέπη για το ΒΙΟ.ΠΑ

Ως γνωστόν ο δήμος Αγρινίου ένεκα που χώροι που προβλέφθηκαν για τη δημιουργία Επιχειρηματικών Πάρκων στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο απαιτούν αρκετά χρήματα για απαλλοτριώσεις, έχει στραφεί στην αναζήτηση δημόσια γης. Μια τέτοια επιλογή έγινε με την πρόταση για ένα χώρο 240 στρεμμάτων στο Αγγελόκαστρο, πρόταση που συνδυάζεται με το αίτημα για την κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.

Ωστόσο, αν τελικά “τρέξει” η λύση αυτή, πάλι ο δήμος Αγρινίου θα υποχρεωθεί να βάλει το χέρι στη τσέπη. Και αυτό γιατί η δημόσια περιουσία έχει περάσει στο λεγόμενο “υπερταμείο”. Πριν από λίγα 24ωρα ανακοίνωθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ πως ο δήμος Χαλανδρίου θα καταβάλλει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των €640.000 για να αποκτήσει ένα ακίνητο περίπου 6,5 στρεμμάτων και το οποίο θα χρησιμοποιήσει εγκαταστάσεις διαχείρισης, ανακύκλωσης και μεταφόρτωσης απορριμμάτων. Επίσης ανακοινώθηκε πως ο δήμος Χαλανδρίου θα καταβάλλει €28.530,34/έτος για τη μίσθωση 50 ετών άλλου ακινήτου, στο οποίο θα υλοποιηθούν χρήσεις πρασίνου και αθλητικών εγκαταστάσεων. Χρήματα που φυσικά θα κατευθυνθούν στο χρέος της χώρας…

Αν η λύση της έκτασης στο Αγγελόκαστρο τελικά προχωρήσει, κάπως έτσι θα εξελιχθούν και τα πράγματα για το Επιχειρηματικό Πάρκο στο Αγρίνιο. Εκείνο που θεωρητικά “παίζεται” είναι το πόσο βαθιά θα κληθεί ο δήμος να βάλει το χέρι στη τσέπη. Ο δήμος Χαλανδρίου, παρόλο που εκεί μιλάμε για ακίνητα κοντά στην Αττική Οδό, το έβαλε αρκετά βαθιά… Αν στο “υπερταμείο” δεχθούν τη χωροθέτηση της έκτασης για την συγκεκριμένη χρήση, που έγινε στην πρόσφατη αναθεώρηση του Περιφερειακού Χωροταξικού Σχεδιασμού, ο οποίος όμως ακόμη δεν έχει πάρει ΦΕΚ, τότε ίσως μιλάμε για ένα μικρό/συμβολικό τίμημα μακροχρόνιας μίσθωσης. Αλλά ακόμη κι αν έτσι εξελιχθούν τα πράγματα, φαίνεται ότι η υπόθεση θα αργήσει να τελεσφορήσει με ορατό τον κίνδυνο να χαθούν τα χρήματα που ισχυρίζεται η Περιφέρεια ότι μπορεί να διαθέσει για τη δημιουργία ΒΙΟ.ΠΑ από το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας. Εξάλλου 13 μήνες μετά την ψήφιση του ιδρυτικού νόμου του υπερταμείου και πεντέμισι μήνες μετά τον διορισμό της διοίκησης του, η πρόσφατη ακρόαση του προέδρου του και της διευθύνουσας συμβούλου του στη Βουλή έδειξαν πως δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, πόσω μάλλον ότι αυτό θα προχωρήσει γρήγορα…

Δ.Π