Με ομιλία (σωστών) ενστάσεων τo… αυτογκόλ του Σαλμά

Δεν είναι εύκολο να εκτιμήσει κανείς τι είχε στο μυαλό του ο Μάριος Σαλμάς όταν ανέβηκε στο βήμα της Βουλής για να μιλήσει για το δικαστικό χάρτη, όμως το βέβαιο είναι ότι επέτυχε με την ομιλία του ένα μεγάλο πολιτικό αυτογκόλ…

Πρώτα απ’ όλα, γιατί την προηγούμενη ημέρα ο Κ. Μητσοτάκης είχε ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει στην πιέσεις των τοπικών κομματαρχών, οπότε από τη στιγμή που ο Μάριος Σαλμάς ανέβηκε στο βήμα για να εκφράσει τις ενστάσεις του για το χωροταξικό των δικαστηρίων στην Αιτωλοακαρνανία, εμφανίστηκε ουσιαστικά ως τοπικός κομματάρχης… Από τη στιγμή μάλιστα που ήταν αποφασισμένος να μην καταψηφίσει το νομοσχέδιο εμφανίστηκε και ως αναποτελεσματικός τοπικός κομματάρχης, καθώς οι ενστάσεις του δεν έπεισαν την κυβέρνηση.

Με κάποιες μάλιστα αποστροφές στην πολύ σωστή κατά άλλα ομιλία του ο Μάριος Σαλμάς δημιουργεί το “έδαφος” να αντιδρούν σε βάρος του οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας.

Αναφέρθηκε στο κλείσιμο τα προηγούμενα χρόνια δομών και δημοσίων υπηρεσιών, όπως η Εφορία, το ΙΚΑ, οι τράπεζες σε πόλεις, όπως η Αμφιλοχία και η Βόνιτσα. Έκανε λόγο –και σωστά- για το τίμημα που πρέπει να πληρώσει το κεντρικό κράτος, ώστε να στηριχτεί η περιφέρεια. «Τώρα ήρθε ο δικαστικός χάρτης, να κλείσει το Ειρηνοδικείο της Αμφιλοχίας, να κλείσει της Βόνιτσας. Με συγχωρείτε, δεν είναι αυτό για το οποίο μπήκα στην πολιτική. Αυτό είναι το εύκολο. Το δύσκολο είναι να δώσεις ζωή σε αυτά τα ειρηνοδικεία, τα παλιά, για να μπορέσουν να παραμείνουν, αλλιώς δεν θα βρείτε τίποτα» είπε χαρακτηριστικά ο Μάριος Σαλμάς.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Τότε, Μάριε μπήκες στην πολιτική; Για να ψηφίζεις διατάξεις με τις οποίες διαφωνείς;

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr