Γιατί δεν ρωτά ο Τραπεζιώτης τον Παπαγεωργίου για το Πανεπιστήμιο;

Για να αποδίδουμε και τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, κάπου και ο Δ. Τραπεζιώτης έχει δίκιο για την υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου σε σχέση με τις απαντήσεις στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης. Λέγοντας πως είναι απαράδεκτο για θέματα σημαντικά όπως το Πανεπιστήμιο, το Πάρκο, η επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού και άλλα να μην συζητούνται στο δημοτικό συμβούλιο και η ενημέρωση των συμβούλων να βασίζεται κυρίως στα ΜΜΕ.

Ο δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου για το θέμα του Πανεπιστημίου -που το επανέλαβε μια – δύο φορές στην τοποθέτησή του ο Δ. Τραπεζιώτης κάνοντας λόγο για υποχώρηση του δήμου σε σχέση με την επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος- απάντησε πως κάποια πράγματα δεν είναι σωστό να συζητούνται πριν “τελεσιδικήσουν” και όταν ο Υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε να απαντήσει με επίσημη ανακοίνωση. Είναι και αυτή μια λογική, από την άλλη όμως το τι συζήτησε ο δήμαρχος με τον Υπουργό Παιδείας στη σύσκεψη που έγινε, δεν είναι και κάποιο κρατικό μυστικό εθνικής σημασίας…

Αν όμως ο Δ. Τραπεζιώτης θέλει ενημέρωση για το Πανεπιστήμιο, γιατί δεν την αναζητά στον Γενικό Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης, Παυσανία Παπαγεωργίου, με τον οποίο συναντήθηκε μάλιστα προ μηνός και είναι αυτός που στις αρχές Ιουλίου προέβει σε ανακοινώσεις στο Μεσολόγγι σχετικά με το σχέδιο του Υπουργείου για τον ακαδημαϊκό χάρτη της Αιτωλοακαρνανίας; Δεν είναι δα πρόβλημα που ο κ. Παπαγεωργίου είναι αναρμόδιος για το θέμα… Αναρμόδιος είναι και για τις συγχωνεύσεις των σχολείων, όμως η παράταξη Τραπεζιώτη τη δέσμευσή του για την ανάκληση της συγχώνευσης του 9ου και 19ου δημοτικού την πήρε την έκανε ανακοίνωση και παρά το γεγονός ότι ένα μήνα μετά δεν υλοποιήθηκε η δέσμευση, μας την έκανε και “θέμα” χθες στο δημοτικό συμβούλιο. Για το Πανεπιστήμιο λοιπόν ο Δ. Τραπεζιώτης ας απευθυνθεί στον κ. Παπαγεωργίου, για τα υπόλοιπα καλά κάνει και ζητά ενημέρωση από τον δήμαρχο.