Iκανοποίηση για κάτι μη χειροπιαστό;

Πάει χάλασε ο κόσμος… Άμα και ο δήμαρχος Αγρινίου υποδέχεται με ικανοποίηση την δέσμευση του Πρωθυπουργού για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, τότε κάτι δεν πάει καλά. Γιατί, χωρίς φυσικά να αμφισβητούνται οι καλές προθέσεις της Κυβέρνησης, στην πράξη δεν έγινε τίποτα. Όταν υπάρξει η απόφαση με την τροποποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που θα περιλαμβάνει την μελέτη του έργου και όταν η Γενική Γραμματεία Υποδομών δημοπρατήσει την μελέτη, τότε μάλιστα θα πανηγυρίζουμε όλοι. Μέχρι τότε όμως δεν υπάρχει κανένας λόγος για ικανοποίηση. Γιατί δεν έχουμε τίποτα χειροπιαστό.

Τη δέσμευση του Πρωθυπουργού την έχουμε από την προεκλογική περίοδο, όταν έλεγε -και ορθώς έλεγε ο Αλ. Τσίπρας- στην πλατεία Δημοκρατίας για το έγκλημα, το Αγρίνιο να έχει τόσους Υπουργούς και η Ιόνια Οδός να περάσει τόσο μακρυά, χωρίς μάλιστα πρόβλεψη για σύνδεση. Τι άλλαξε από τότε; Απλώς σήμερα ο Αλ. Τσίπρας είναι πρωθυπουργός! Στην πράξη δεν έγινε τίποτα! Και μάλιστα όχι απλά δεν έγινε τίποτα, αλλά τα πράγματα θα εξελιχθούν όπως φαίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο. Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τη μελέτη του έργου, δηλαδή ο νούμερο ένα προορισμός του μνημονιακού “ψαλιδιού”, όταν τα νούμερα δεν βγαίνουν. Και τώρα θα πιστέψουμε την Κυβέρνηση ότι τα πράγματα βαίνουν καλώς και τα νούμερα βγαίνουν. Θα το πιστέψουμε όμως περισσότερο όταν θα το πει και η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας!

ΥΓ1: Πάντως, δήμαρχε, τις προάλλες που δεν υπήρχε ΦΕΚ για τη ανάκληση της συγχώνευσης των σχολείων αντέδρασες όταν η παράταξη Τραπεζιώτη έκανε τη σχετική φασαρία στο δημοτικό συμβούλιο. Ούτε τώρα υπάρχει κάτι χειροπιαστό, αλλά εκφράζεις την ικανοποίησή σου. Κατανοητό. Είσαι απλώς ένας δήμαρχος. Δεν θα μπορούσες να κάνεις κάτι άλλο. Έτσι και αντιδρούσες, ο Τσίπρας εκτός από κάθετη σύνδεση για τα Τζουμέρκα, θα έφτιαχνε και κάθετη σύνδεση για το Σούλι…
ΥΓ2: Πόσα εγκαίνια χωρά ένας δρόμος;
YΓ3: Ο δρόμος εγκαινιάστηκε χωρίς βενζινάδικα και ΣΕΑ, άρα όταν ξεκινήσουν να λειτουργούν θα έχουμε πάλι κορδέλες;