Ο τόπος μας είναι πολύ μικρός…

Επειδή η στήλη δέχεται τα παράπονα από ορισμένους παράγοντες των δημοτικών δρώμενων του Αγρινίου, οφείλει να υπενθυμίσει και διευκρινίσει ορισμένα πράγματα.

Στις εκλογές οι συνδυασμοί και οι επικεφαλής τους καταγράφτηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών ως προς την ανεξαρτησία τους, το από που προέρχονται και τη στήριξη/χρίσμα που είχαν ή δεν είχαν, όπως δείχνει η εικόνα. Και καταγράφηκαν έτσι κάτοπιν δήλωσής τους. Ο τόπος μας όμως είναι πολύ μικρός και ξέρουμε πολύ καλά, ακόμη κι αν δεν είχε εφαρμόσει το Υπουργείο το σύστημα με τα “ανθρωπάκια” και τα “εικονίδια”, τι είναι ο καθένας, από που προέρχεται, αν έχει ή όχι στήριξη. Το γεγονός ότι στο ψηφοδέλτιο κάποιου συνδυασμού με 200 και βάλε υποψηφίους υπάρχουν και πέντε-δέκα που προέρχονται από άλλα κόμματα ή δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα, δεν επισκιάζει τη συνολική εικόνα ενός συνδυασμού και ενός υποψηφίου δημάρχου. Επίσης και η “επίσημη” καταγραφή του Υπουργείου Εσωτερικών σε ορισμένες περιπτώσεις δεν σημαίνει τίποτα. Γιατί το 2014 κάποιοι νόμισαν ότι με μια (ψεύτικη) δήλωση στο ΥΠΕΣ -δήλωση μετανοίας στην ουσία- μπορούν να πείσουν την κοινωνία ότι προέρχονται από παρθενογέννεση.

Πέρασε όμως πολύς καιρός από το 2014 και τώρα κάποιοι προσπαθούν να αποτινάξουν από πάνω τους τις δηλώσεις που είχαν κάνει τότε και τα χρίσματα που ασμένως είχαν λάβει. Δικαίωμά τους. Δικαίωμά τους να θέλουν η ιστορία να τους καταγράψει σαν ένα μικρό “ουράνιο τόξο”. Αν θέλει λοιπόν κάποιος να αλλάξει “χρώμα” ή να “ξεπλύνει” το “χρώμα” του, ας το κάνει, αλλά να φροντίσει να το κάνει στην πράξη και όχι στα λόγια. Όταν όμως η επιχείρηση απεμπλοκής από το προηγούμενο χρίσμα μένει στα λόγια και δεν περνά στην πράξη. Και ας μην ενοχλείται από τα γραφόμενα των ΜΜΕ που θυμούνται τι δήλωνε προεκλογικά. Γιατί το επόμενο στάδιο θα είναι να πει ότι είναι… φωτομοντάζ οι φωτογραφίες του στην προεκλογική εξέδρα… Και τότε θα κλαίνε και οι ρέγγες… Τέλος ο τόπος μας είναι πολύ μικρός και για εμάς τα media. Όλοι ξέρουν πως ζει ο καθένας μας, τι σχέσεις έχει με κόμματα, αν εκτελεί “συμβόλαια”, αν εκβιάζει, αν είναι φερέφωνο ή αν απλώς γράφει μία άποψη και τίποτα περισσότερο.

Eκ της Διευθύνσεως