Παναιτωλικός: Δεν διεκδίκησε κάτι παραπάνω από το… 0-0 και ηττήθηκε στην Τούμπα

Στην άδεια από κόσμο Τούμπα ο Παναιτωλικός παρατάχθηκε με στόχο να πάρει κάτι καλό από το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ωστόσο αν και στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν καλά οργανωμένος στην άμυνα και περιόρισε τον ΠΑΟΚ τουλάχιστον μέχρι το 60, δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε με γκολ του Πρίγιοβιτς στο 75.

Καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο ο Παναιτωλικός
Η πρώτη απειλή ήρθε με το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Ντίας (5’), με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να χτίσει το παιχνίδι του από την άμυνα, αλλά να μην μπορεί να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Κυριακίδη. Μάλιστα ο Παναιτωλικός απείλησε εκ νέου στο 18ο λεπτό με τον Κλέσιο να επιλέγει να σουτάρει, αντί να πασάρει είτε στον Ρόσα, είτε στο Λόπες, που έβγαιναν μόνοι τους με το Ρέι.Το πρώτο μισό του αγώνα ανήκε αποκλειστικά στους φιλοξενούμενους, που εύκολα κρατούσαν τους παίκτες του Λουτσέσκου μακριά από την εστία τους, πρεσάροντας ψηλά και κλέβοντας πολλές μπάλες στο κέντρο. Η πρώτη φάση για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 34’ από… καραμπόλα, με τον Κυριακίδη να μην αιφνιδιάζεται στην προβολή του Μακ.

Λύτρωση με Πρίγιοβιτς για ΠΑΟΚ!
Νωρίς στην επανάληψη ο Λουτσέσκου ανακάτεψε το σχήμα του με την προσθήκη του Πέλκα αντί του Μακ και στο 54′ ο Μάτος πλησίασε στην εστία του Κυριακίδη, αλλά το τελικό του σουτ, απομακρύνθηκε αρχικά από τον Κυριακίδη και στην συνέχεια από τους αμυντικούς του Παναιτωλικού. Στο 61’ ο Κυριακίδης απέκρουσε την κεφαλιά του αμαρκάριστου Μάτος και ο Μόρας έβγαλε πάνω από τη γραμμή το σουτ του Πέλκα στην πρώτη μεγάλη στιγμή των «ασπρόμαυρων».Με την είσοδο του Βιεϊρίνια, ο Ελ Καντουρί επέστρεψε στον άξονα, ο Τσίμιροτ έγινε «εξάρι», με όλο τον ΠΑΟΚ να παίζει από τη γραμμή του κέντρου και κάτω, αφήνοντας πολλούς κενούς χώρους, σε μια προσπάθεια να φτάνει στο γκολ.Το 1-0 ήρθε στη μοναδική στιγμή που το κεντρικό δίδυμο του Παναιτωλικού, Μόρας και Μιχάι, «κοιμήθηκαν» αφήνοντας αμαρκάριστο τον Πρίγιοβιτς, που μετά την σέντρα του Τσίμιροτ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάτσε (63’ Βιεϊρίνια), Τσίμιροτ, Καντουρί, Μακ (52’ Πέλκας), Κάμπος, Πρίγιοβιτς (80’ Κουλούρης).
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μόρας, Μιχάι, Ρότσα, Μαρινάκης, Πάουλο, Μπεχαράνο (72’ Μπράβο), Λόπες (79’ Μάζουρεκ), Κλέσιο, Ρόσα, Ντίας (71’ Μαρκόφσκι).