Ράβε – ξήλωνε στους προϊσταμένους με τον Οργανισμό κουρελόχαρτο

Σε νέες τοποθετήσεις προϊσταμένων προχώρησε η διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου. Οι αλλαγές που έγιναν εστιάζονται κυρίως στη διοικητική υπηρεσία του Νοσοκομείου και ορισμένα τμήματά της, ενώ υπάρχουν και δύο αλλαγές στην νοσηλευτική υπηρεσία.

Εκείνο που ξεχωρίζει από τις αλλαγές που έγιναν είναι η επανατοποθέτηση της Προϊσταμένης του Οικονομικού, που πριν μερικούς μήνες είχε “ξηλωθεί” από τη θέση της. Τότε το Σωματείο των Εργαζομένων είχε κάνει λόγο για καρατόμηση της εν λόγω προϊσταμένης, ενώ σε υπόμνημα που είχε δημοσιοποιήσει σημείωνε πως η καρατόμηση της Προϊσταμένης του Οικονομικού, “έγινε χωρίς την σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου Διευθυντή και την αντικατάστασή της από τον υποδιευθυντή με παράλληλα καθήκοντα κάτι που κατά την γνώμη μας είναι παράνομο”. Σε άλλη ανακοίνωση του Σωματείου την ίδια εποχή γίνονταν λόγος για “καρατόμηση άξιων ανθρώπων από τις θέσεις ευθύνης που κατείχαν χωρίς καμιά προειδοποίηση και πειστικά επιχειρήματα αλλά με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς”. Η επαναφορά της προϊσταμένης του Οικονομικού σε συνδυασμό με διάφορα προβλήματα που προέκυψαν στο μεσοδιάστημα στο Νοσοκομείο, όπως η μη έγκριση ενταλμάτων από τον Επίτροπο του Ε.Σ., εκτιμάται από συνδικαλιστές του Νοσοκομείου ως παραδοχή του λάθους από πλευράς διοίκησης.

Από εκεί και πέρα όσον αφορά τις υπόλοιπες αλλαγές, καλά πληροφορημένες πηγές εκτιμούν πως θρυαλλίδα των αλλαγών στάθηκε η παραίτηση το προηγούμενο διάστημα του προϊσταμένου στο τμήμα Γραμματείας Εξωτερικών Ιατρείων, με αποτέλεσμα από “καραμπόλες” να υπάρξουν περισσότερες αλλαγές. Εκείνο όμως που τονίζεται περισσότερο από τους αρκετούς συνδικαλιστές στο Νοσοκομείο είναι πως ούτε τώρα τηρείται η νομιμότητα σε σχέση με τον Οργανισμό του Νοσοκομείου και το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει για την τοποθέτηση προϊσταμένων και τη λήψη του επιδόματος θέσης ευθύνης. Μάλιστα δεν αποκλείεται για το θέμα αυτό να υπάρξει και τοποθέτηση με νέα ανακοίνωση του Σωματείου των Εργαζομένων τις επόμενες ημέρες.