H “υδρολίσθηση” Τραπεζιώτη

Στην αντιπαράθεση της παράταξης Τραπεζιώτη και της δημοτικής αρχής Αγρινίου με φόντο την υδροληψία από την τεχνητή λίμνη Στράτου για την ύδρευση του Στράτου, της Λεπενούς και των Οχθίων, το μπουκάλι με το… κίτρινο υγρό που εμφάνισε ο Δημήτρης Τραπεζιώτης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου οπωσδήποτε προκάλεσε ένα θόρυβο.

Αν και παρόντες στη συνεδρίαση, λόγω και της οχλαγωγίας και της κακής ακουστικής της αίθουσας, δεν καταλάβαμε τι ακριβώς ισχυρίζονταν για το θέμα ο επικεφαλής της “Ανατροπής Τώρα”. Χρειάστηκε να δούμε το βίντεο της συνεδρίασης για να καταλάβουμε. “Αυτό είναι το νερό που διοχετεύτηκε το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης, αυτό είναι το νερό με το οποίο τροφοδοτήθηκαν οι κάτοικοι των περιοχών Στράτου, Λεπενού και Όχθια” είπε χαρακτηριστικά ο Δ. Τραπεζιώτης. Ισχυρίστηκε δηλαδή ότι το κίτρινο πράγμα που εμφάνισε στο μπουκαλάκι του τρέχει από τις βρύσες των σπιτιών στις παραπάνω περιοχές. Και δεν υπάρχει καμία διαμαρτυρία κατοίκου για αυτό, αλλά διαμαρτύρεται ο κ. Τραπεζιώτης… Και εννοείται φυσικά από τα συμφραζόμενα της καταγγελίας Τραπεζιώτη ότι η ΔΕΥΑ Αγρινίου κατάφερε να “ξεγαλάσει” και τη Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας και άλλες υπηρεσίες που βάσει νόμου ελέγχουν τη ΔΕΥΑ…

Φυσικά ο κ. Τραπεζιώτης με αυτού του είδους την κριτική, όπως και με εκείνα τα περί δήθεν δωρεάν μελέτης της ΠΕΕΓΕΠ για το πάρκο, καταβαραθρώνει την αξιοπιστία των απόψεών του. Και φυσικά αυτό προκύπτει και από τον τρόπο εκφοράς των ερωτήσεών του και από ορισμένες κινήσεις του κάπως απροσδόκητες. Δεν είναι δυνατόν, όταν μάλιστα είσαι πρώην δήμαρχος, να ρωτάς εν είδει ανακριτού την αντιπρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ αν έχει μαζί της τις προσφορές για κάποια προμήθεια του ΔΗΠΕΘΕ, ούτε είναι φυσιολογικό να μην πηγαίνεις στη γραμματεία του δημοτικού συμβουλίου για να πάρεις τις αναλύσεις για το νερό και να πηγαίνεις πάνω από το έδρανο του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑ για να πάρεις ιδιοχείρως τις αναλύσεις την ώρα μάλιστα που εκείνος τοποθετείται.