Προεκλογική γυμναστική για την επικράτηση της Φώφης

Όχι δεν πρόκειται για τις δημοτικές εκλογές. Εξάλλου ποιον αρχηγό θα έχει η παράταξη το 2019 ή πως θα μετεξελιχθεί η παράταξη, δεν έχει γίνει ακόμη σαφές. Μέχρι τότε όμως αρκετά στελέχη της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Αγρινίου (όχι όλα) προπονούνται στην προεκλογική γυμναστική δίνοντας τη μάχη για την επικράτηση της Φώφης στην “κεντροαριστερά”.

Την “αλυσίδα” βεβαίως την ξέρουμε! Πρώτος της κρίκος είναι ο Θάνος, που από την μεταπελατειακή Ελλάδα στο ΚΙΔΗΣΟ του ΓΑΠ, επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ, η Φώφη τον έθεσε στην ηγετική ομάδα και έκτοτε αναζητείται το σενάριο της επανόδου του. Ανάλογη ήταν και η πορεία του επικεφαλής Π. Μοσχολιού, από το ΠΑΣΟΚ στο ΚΙΔΗΣΟ και ξανά πίσω. Έξαλλου κάπως έτσι ήταν η πορεία του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια: ΠΑΣΟΚ, Ελιά, διάσπαση με το ΚΙΔΗΣΟ, Δημοκρατική Συμπαράταξη… και τώρα αναζητείται νέος φερετζές για να επιστέψει το όλον ΠΑΣΟΚ. Κάπου εκεί έρχεται και η παράταξη του Π. Μοσχολιού να θέσει το δικό της λιθαράκι. Και ηθελημένα ή αθέλητα προς την κατεύθυνση της επιστροφής του “όλου” ΠΑΣΟΚ, του Θάνου και του Παύλου δουλεύουν και οι αρκετοί σύμβουλοι της παράταξης. Υπάρχει όμως τουλάχιστον μία απορία: πως φαίνεται στους συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου που η Φώφη στη βουλή καταψήφισε την απλή αναλογική που έφερε ο Τσίπρας και τώρα στην ατζέντα της για την “κεντροαριστερά” την θέτει ως αίτημα; Κι αν για την Φώφη -τώρα πια- οι βουλευτές πρέπει να εκλέγονται με την απλή αναλογική δεν θα πρέπει να ισχύει το ίδιο και για τους δημοτικούς συμβούλους; Τι λέει η μείζονα αντιπολίτευση για αυτό;

Βέβαια υπό ένα άλλο πρίσμα, πάνω από τα κεφάλια όλων μας κρέμεται η ρήση του πρώην δήμαρχου σε κάποια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όταν ήταν δήμαρχος: «Και που ξέρετε τι ψήφισε ο καθένας μέσα στο παραβάν;»