Καλό 2018

* Μ΄αυτά και μ αυτά φτάσαμε κοντά στα Χριστούγεννα όπου άλλος ένας προυπολογισμός έρχεται με το νέο έτος, που σκοπό έχει την φτωχοποίηση της μικρομεσαίας τάξης. Ξεκάθαρα!

* Από την άλλη δεν κουνιέται φύλλο, αφού ένα μεγάλο μέρος του λαού πήρε το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης και λίγο ησύχασε. Θα τους τα πάρουν δεκαπλάσια το 2018, αλλά μέχρι τότε ποιος ζει και ποιος πεθαίνει.

* Μερικά από τα ωραία που θα περιλαμβάνει ο νέος προυπολογισμός είναι μεταξύ άλλων : 1. Μείωση κατά 50% του επιδόματος θέρμανσης, με στόχο την εξοικονόμηση 58 εκατ. ευρώ.
2. Μη τιμαριθμική αναπροσαρμογή συντάξεων για εξοικονόμηση 328 εκατ. ευρώ.
3. Αλλαγή τρόπου υπολογισμού των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, όπου στα έσοδα θα συμπεριλαμβάνονται και οι εισφορές, για την είσπραξη επιπλέον 59 εκατ. ευρώ (124 εκατ. το 2019).
4. Κατάργηση απαλλαγής 50% για οινοπνευματώδη στα Δωδεκάνησα, που θα αποφέρουν στο Δημόσιο 13 εκατ. ευρώ.
5. Φόρο διαμονής σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα, που θα αποφέρουν 74 εκατ. ευρώ
6. Επιβολή φόρου επί των εισοδημάτων από περιστασιακές και βραχυπρόθεσμες μισθώσεις ακίνητης περιουσίας (Airbnb) για την είσπραξη 48 εκατ. ευρώ.
7. Κατάργηση απαλλαγής ιατρικών δαπανών, που θα στοιχίσει στους φορολογούμενους 121 εκατ. ευρώ. Η κατάργηση της σχετικής φοροαπαλλαγής ισχύει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2017.
8. Κατάργηση έκπτωσης 1,5% στην παρακράτηση φόρου, με κόστος για μισθωτούς και συνταξιούχους 68 εκατ. ευρώ.

* Βέβαια στην κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι πάμε καλά. Ότι γίνονται πραγματάκια. Εξ άλλου έχουν δείξει ότι δεν μασάνε σε αυτή την κυβέρνηση. Έχουν σκοπό να ξεπουλήσουν την χώρα στο ακέραιο. Αλλά δεν βαριέσαι; Καλό 2018 να έχουμε…

Γ.Κ.