Απαλλαγή από δημοτικά τέλη και φόρο για τους πληγέντες – Μειώσεις σε ειδικές κατηγορίες

Την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και το δημοτικό φόρο, για το έτος 2018, των πληγέντων (όπως αυτοί θα καταγραφούν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες) της καταστροφικής θεομηνίας που έπληξε την περιοχή στις 2 Δεκεμβρίου ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου. Μάλιστα η απαλλαγή από το δημοτικό φόρο ισχύει και για τους απόρους – δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου του δήμου Αγρινίου. Παράλληλα εγκρίθηκαν εκ νέου για το 2018 οι μειώσεις των δημοτικών τελών σε ειδικές κατηγορίες πολιτών.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν:
-Η απαλλαγή από τον Δημοτικό Φόρο, για το έτος 2018, απόρων – δικαιούχων του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου μας, η ιδιότητα των οποίων θα αποδεικνύεται με απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας. Η απαλλαγή αυτή θα επιφέρει μείωση στα έσοδα του Δήμου της τάξης των δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000 €) καθώς και την απαλλαγή των πληγέντων (όπως αυτοί θα καταγραφούν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες) της καταστροφικής θεομηνίας που έπληξε τον Δήμο Αγρινίου.
-Η απαλλαγή των πληγέντων (όπως αυτοί θα καταγραφούν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες) της καταστροφικής θεομηνίας που έπληξε τον Δήμο Αγρινίου από τα δημοτικά τέλη για το έτος 2018.
-Η μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών και για το 2018, με επέκταση σε όλο το Δήμο Αγρινίου, όπως ίσχυε και για τα προηγούμενα έτη για:
α) Άτομα με αναπηρία 80%, και άνω, που είναι δημότες και μόνιμοι κάτοικοι Δήμου Αγρινίου, χωρίς όριο εισοδήματος, καθώς και άτομα που βαρύνονται με προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 80% και άνω, που είναι δημότες και μόνιμοι
κάτοικοι Δήμου Αγρινίου, χωρίς όριο εισοδήματος. (σχετ. η 42/2017 ΑΔΣ)
β) Στους πολύτεκνους, όπως η ιδιότητά τους οροθετείται από την κείμενη νομοθεσία και είναι δημότες και μόνιμοι κάτοικοι Δήμου Αγρινίου με ανήλικα τέκνα έως 18 ετών, ή τέκνα που σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες σχολές ή υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία, έως την ηλικία 25 ετών, χωρίς όριο εισοδήματος.
γ) Στις τρίτεκνες οικογένειες που είναι δημότες και μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Αγρινίου με ανήλικα τέκνα μέχρι 18 ετών, ή τέκνα που σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες σχολές ή υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία, έως την ηλικία των 25 ετών, χωρίς όριο εισοδήματος.