Το «κεφάλαιο» Μιχάι

Το gazzetta.gr αναλύει τα δεδομένα γύρω από τον 19χρονο στόπερ. Ο Παναιτωλικός δεν «καίγεται» να τον πουλήσει και οι 2 προτάσεις που απορρίφθηκαν πρόσφατα

Στο επίκεντρο έχει βρεθεί τις τελευταίες ημέρες ο Ενέα Μιχάι. Και λογικά. Ο 19χρονος χρόνος στόπερ κάνει πολύ καλές εμφανίσεις με τον Παναιτωλικό και εύλογα πολλές είναι οι ομάδες που τον έχουν στη λίστα τους. Μέχρι εδώ, όλα καλά. Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες έχουν «φουντώσει» σενάρια περί ενδεχόμενης πώλησής του και σε αυτό το σημείο, το gazzetta.gr αποφάσισε να ανοίξει το «κεφάλαιο Μιχάι». Θα σας παρουσιάσουμε τα δεδομένα γύρω από την περίπτωσή του και όπως προκύπτει, δύσκολα ο νεαρός κεντρικός αμυντικός θα αλλάξει – άμεσα – φανέλα.
*Καταρχήν έχει συμβόλαιο με τα «καναρίνια» μέχρι το καλοκαίρι του 2020. Αυτόματα δεν υπάρχει κίνδυνος να «χαθεί» ως ελεύθερος, ώστε να υπάρχει η σχετική πίεση στην πλευρά του Παναιτωλικού.
*Γενικότερα στο Αγρίνιο δεν δείχνουν διατεθειμένοι να τον παραχωρήσουν, καθώς ο Μιχάι έχει τεράστια περιθώρια εξέλιξης. Τον πιστεύουν πολύ, ο πιτσιρικάς γίνεται όλο και καλύτερος και αυτόματα, η Χ ποδοσφαιρική του αξία, συνεχώς θα πολλαπλασιάζεται.
*Αλλωστε ο Παναιτωλικός δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, ώστε να… εκποιήσει – αν επιτρέπεται αυτός ο όρος – όσο, όσο ένα πολύτιμο περιουσιακό του στοιχείο.
*Και επειδή αναφερόμαστε σε πωλήσεις, οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως τις τελευταίες 48 ώρες έχουν έρθει από το εξωτερικό 2 προτάσεις για τον ποδοσφαιριστή, οι οποίες απορρίφθηκαν χωρίς δεύτερη κουβέντα.
*Λόγω των παραπάνω, στον Παναιτωλικό δεν δείχνουν πρόθεση να κουβεντιάσουν οποιαδήποτε πρόταση δεν χαρακτηρίζεται τουλάχιστον… άκρως δελεαστική. Την ίδια στιγμή από την Ελλάδα δεν υπάρχει κάτι «χειροπιαστό», αλλά μόνο φιλολογικό ενδιαφέρον.
*Αλλωστε η πρόθεση του Μιχάι να επιλέξει την Εθνική Ελλάδος και από τη στιγμή που τα προσόντα του είναι τέτοια που μπορούν να τον φέρουν στο «κατώφλι» του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αυτόματα μία τέτοια εξέλιξη θα ανεβάσει περαιτέρω την αξία του.
*Μάλιστα το ότι στο Αγρίνιο δεν έχουν μπει στη διαδικασία σκέψης ώστε να παραχωρήσουν τον Μιχάι, αποτυπώνεται και από το ότι δεν έχει αποκτηθεί κάποιος άλλος στόπερ. Σε αντίθετη περίπτωση θα είχαν ήδη πάρει κεντρικό αμυντικό, αφού ο Μόρας δεν υπολογίζεται και επί του παρόντος έχουν μόνο 3 επιλογές για τα στόπερ (Μιχάι, Χαντάκιας, Ροντρίγκες).
*Την ίδια στιγμή  ο παίκτης όχι μόνο δεν παρασύρεται από τις «σειρήνες», αλλά παραμένει απόλυτα προσηλωμένος στον Παναιτωλικό και την μπάλα. Κάτι που «λέει πολλά», για τον τρόπο που σκέφτεται.
Το συμπέρασμα; Ο Παναιτωλικός δεν «καίγεται» να παραχωρήσει τον Μιχάι, θέλει να επενδύσει πάνω του, ο παίκτης παραμένει προσηλωμένος στη δουλειά του και επί του παρόντος, οι πιθανότητες να αποχωρήσει χαρακτηρίζονται λίγες. Εκτός και να «σκάσει» μία πρόταση που δύσκολα θα μπορέσει κάποιος να την αρνηθεί.
πηγή : gazzetta.gr