Δύο μήνες χωρίς νερό στο Άνω Ζευγαράκι, επειδή ήθελαν άλλο νερό…

Δεν ήθελαν νερό από τον κεντρικό αγωγό ύδρευσης, αλλά από την πηγή που καταστράφηκε
Τον προηγούμενο μήνα το ζήτημα των πλημμυρών της 2ας Δεκεμβρίου 2017 συζητήθηκε ακροθιγώς στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου. Είχε «περάσει» με μια συζήτηση σε πλαίσιο φαρσοκωμωδίας (στο στάδιο των «ανακοινώσεων»), που σε ένα μέρος της έγινε επί τροχάδην, επειδή οι φοιτητές που βρίσκονταν στην αίθουσα περίμεναν να συζητηθεί το θέμα του Πανεπιστημίου. Η συζήτηση που τότε είχε γίνει -χωρίς να βρίσκονται στην αίθουσα κάτοικοι των πληγεισών περιοχών- αφορούσε περισσότερο ένα blame game ευθυνών και αρμοδιοτήτων.

Σήμερα, σχεδόν δύο μήνες μετά, στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου βρέθηκε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας του Ζευγαρακίου και κάτοικοι της περιοχής που επλήγη περισσότερο από την κακοκαιρία για να δηλώσουν την αγανάκτισή τους σχετικά με τα έργα αποκατάστασης που καθυστερούν. Επιγραμματικά αναφέρθηκαν ως προβλήματα η ύδρευση του Άνω Ζευγαρακίου που ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί, οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ακόμη και σε ιδιωτικές ιδιοκτησίες, το ζήτημα ότι τα ρέματα έχουν μεγάλο πλάτος στα ορεινά και πολύ μικρό στο ύψος του χωριού, καθώς και τα σπασμένα υδρόμετρα. Από το δήμαρχο Γ. Παπαναστασίου προτάθηκε αρχικά να υπάρξει μία διαπαραταξιακή επιτροπή που θα συζητήσει όλα τα θέματα με την τεχνική υπηρεσία και την Περιφέρεια. Τελικά εδόθη η υπόσχεση εντός του Φεβρουαρίου να υπάρξει εμβόλιμη συνεδρίαση για να συζητήθει το θέμα της αποκατάστασης από τις πλημμύρες.

Εκείνο όμως που ξεχώρισε από την συζήτηση που έγινε ήταν το ζήτημα της ύδρευσης του Άνω Ζευγαρακίου. Όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου και δεν διαψεύστηκε ούτε από τον πρόεδρο της Κοινότητας, ούτε από τους κατοίκους, ήταν πως από τη ΔΕΥΑ Αγρινίου προτάθηκε η υδροδότηση του οικισμού να γίνει από τον κεντρικό αγωγό ύδρευσης της περιοχής, ωστόσο οι κάτοικοι αρνήθηκαν(!), λέγοντας ότι θέλουν να υδροδοτηθούν από την πηγή που μέχρι πριν τις πλημμύρες υδροδοτούνταν. Και μάλιστα αρνήθηκαν παρά το γεγονός ότι γνώριζαν, όπως εξήγησε ο Γ. Παπαναστασίου, πως η πηγή καταστράφηκε από τις πλημμύρες και χρειάζεται να γίνουν ευρύτερες αποκαταστάσεις στην περιοχή για να βρεθεί η πηγή υδρομάστευσης.