Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου οι αγώνες του Άκτιου Ημιμαραθωνίου Δρόμου

Όλες οι πληροφορίες για τους αγώνες

Ο Άκτιος Ημιμαραθώνιος Δρόμος μετά από μια διετίας αναβολής λόγο κορονοιού είναι πάλι εδώ και έρχεται για να διαφημίσει την περιοχή μας και για να υποδεχτεί αθλητές από όλη την Ελλάδα αλλά και πλήθους κόσμου από τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας και τους όμορους δήμους της Λευκάδας ,της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας .

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 θα διεξαχθούν 4 αγώνες .

– Ο 21ος Άκτιος Ημιμαραθώνιος Δρόμος (με εκκίνηση λίγα μέτρα από το αεροδρόμιο στο Άκτιο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας στις 09:20 )
– Ο 4ος αγώνας δρόμου πόλης των 5050 μέτρων (με εκκίνηση από την παραλία Βόνιτσας στο ύψος της πλατείας Δημαρχείου στις 09:20 )
– Ο 2ος αγώνας των 10020 μέτρων (με εκκίνηση στο ύψος του ΚΤΕΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ στον δρόμο Άγιος Νικόλαος Βόνιτσας – Βόνιτσα στις 09:15)
– Ο 6ος παιδικός αγώνας των 999 μέτρων (με εκκίνηση από την παραλία Βόνιτσας στο ύψος της πλατείας Δημαρχείου στις 12:00 )

Ήδη και στους 3 δρόμους (Ημιμαραθώνιος, 5050 10020 μέτρα και 1000 μέτρα) έχουμε περισσότερες από 450 συμμετοχές. Αναμένονται οι συμμετοχές να αγγίξουν τις 600 συμμετοχές.

Τα νούμερα για τον αγώνα του Ημιμαραθωνίου και για τα 10050 μ και 5050 μ θα μπορούν οι αθλητές να τα παραλάβουν στον Πολυχώρο ΛΑΙΣ στην Βόνιτσα (πίσω από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία) το Σάββατο 1 Οκτωβρίου από τις 17.00 μμ έως τις 20.30 μμ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

21ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΚΤΙΟ ΔΡΟΜΟ
Ο Ημιμαραθώνιος θα ξεκινήσει στις 09.10 από την περιοχή του Ακτίου Βόνιτσας (περίπου στο ύψος του αεροδρομίου του Ακτίου) και θα καταλήξει στην παραλίας της Βόνιτσας (στο Δημαρχείο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας).
Κατά μήκος του Ημιμαραθώνιου θα υπάρχουν 6 κιόσκια με νερά, ισοτονικά και βρεγμένα σφουγγάρια .
Τους αθλητές θα συνοδεύει ασθενοφόρο από το Κ.Υ. Βόνιτσας επανδρωμένο με γιατρό .
Επίσης σε όλη την διάρκεια του Ημιμαραθώνιου θα υπάρχουν δύο μηχανάκια και αυτοκίνητο , όπου θα μεταφέρουν, όσους εγκαταλείπουν στον τερματισμό του Ακτίου Δρόμου.
Ο αγώνας θα έχει μέγιστη διάρκεια 3 ώρες (όποιος περάσει το 10 χλμ σε περισσότερο από 1 ώρα και 30 λεπτά θα ενημερώνεται ότι πρέπει να εγκαταλείψει).
Νούμερα και βραχιόλια θα δίνονται την ημέρα του αγώνα στην αφετηρία του αγώνα (στο ΆΚΤΙΟ ΣΤΟ PARKING ΤΟΥ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟΥ SELL) θα δίνονται νούμερα από τις 8.00 πμ έως και τις 09.00 πμ

Τα λεωφορεία με κατεύθυνση την αφετηρία του Άκτιου Ημιμαραθώνιου Δρόμου θα ξεκινήσουν στις 07:45 πμ από την Τράπεζα Πειραιώς στο ύψος του Δημαρχείου Βόνιτσας

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέχρι και αύριο Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικώς στο 26430-22232 (από τις 09.00 πμ έως τις 14.00 μμ) και στο email kekomekada@gmail.com.

Ο ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ 999 ΜΕΤΡΩΝ

Τα παιδιά του Δημοτικού θα πρέπει να έχουν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Δημαρχείου στον τερματισμό του Ημιμαραθώνιου Ακτίου Δρόμου στις 11.30 πμ..

Τα νούμερα έχουν ήδη μοιρασθούν στα Δημοτικά Σχολεία στην Βόνιτσα και σε μένουν ακόμη να δοθούν σε κάποια άλλο σχολείο του Δήμου που υπάρχει συμμετοχή.

Όποιο παιδί δεν έχει δηλώσει συμμετοχή και θέλει να συμμετάσχει από τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας ή από άλλο Δήμο και δεν μένει στην Βόνιτσα θα πρέπει να δηλώσει συμμετοχή στο τηλέφωνο 2643022232 έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στον Παιδικό Σταθμό Βόνιτσας.

Τα παιδιά αυτά θα παραλάβουν τα νούμερα (αφού συμπληρώσει ο γονέας την αίτηση συμμετοχής από την γραμματεία του αγώνα έξω από το Δημαρχείο Βόνιτσας)

Τα παιδιά για τα 999 μέτρα θα εκκινήσουν στις 11.45 (Β-Γ-Δ Δημοτικού αγόρια κορίτσια ) και 12:05 ( Ε-ΣΤ Δημοτικού αγόρια κορίτσια) από το Δημαρχείο Βόνιτσας με κατεύθυνση το λιμάνι της Βόνιτσας (προς Κάστρο).

Θα ακολουθήσουν τον χωμάτινο παραλιακό δρόμο και θα στρίψουν στο τέλος αυτού του δρόμου (στο ύψος του club HORA PARADISO) με κατεύθυνση πάλι την παραλία της Βόνιτσας.
Θα τερματίσουν στον τερματισμό του Ημιμαραθώνιου Ακτίου Δρόμου στην πλατεία Δημαρχείου .

Νικητές ανακηρύσσονται

Οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές, ξεχωριστά σε αγόρια και κορίτσια για τα παιδιά Β-Γ-Δ Δημοτικού

Οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές, ξεχωριστά σε αγόρια και κορίτσια για τα παιδιά Ε-ΣΤ Δημοτικού

Στον τερματισμό θα υπάρχουν μετάλλια για όλους.

Ο ΑΓΩΝΑΣ 5050 ΜΕΤΡΩΝ

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου θα γίνουν ο αγώνας εντός της πόλης των 5.050 μέτρων.
Η εκκίνηση και του αγώνα θα γίνει από την παραλία της Βόνιτσας στο σημείο της αφετηρίας (Πλατεία Δημαρχείου) στις 09.20 για τον αγώνα των 5050 μέτρων

Ο αγώνας των 5050 μέτρων θα πραγματοποιηθεί σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον.

Ο Αγώνας θα ξεκινήσει στις 9.20 πμ από τον τερματισμό του Ημιμαραθώνιου Ακτίου Δρόμου στην παραλία της Βόνιτσας στο ύψος του Δημαρχείου.
Ο αγώνας θα κατευθυνθεί προς την Χώρα (περιμετρικά του Κάστρου) .

Θα περάσει την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και στο ύψος του Ταχυδρομείου της Βόνιτσας θα κατευθυνθεί αριστερά προς παραλία .

Στην Τράπεζα Πειραιώς θα στρίψει δεξιά και θα ακολουθήσει τον παραλιακό δρόμο .

Οι αθλητές θα περάσουν στο Άλσος της Σάλτινης ,θα περάσουν την πέτρινη γέφυρα προς την Κουκουμίτσα (θα γίνει μια μικρή διαδρομή στο νησάκι της Κουκουμίτσας που θα είναι με σήμανση προσδιορισμένη ) και θα γυρίσει στην παραλία της Βόνιτσας τερματίζοντας στην Πλατεία Δημαρχείου.

Εγγραφές για τα 5050 μέτρα θα γίνονται καθημερινά από τις 08.30 πμ έως 14.00 μμ στα γραφεία του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας στον Παιδικό Σταθμό Βόνιτσας και στο τηλέφωνο 2643022232 μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου .

Νούμερα και βραχιόλια θα δίνονται την ημέρα του αγώνα στο Δημαρχείο της Βόνιτσας στο σημείο της εκκίνησης από τις 08.15 πμ έως και τις 08.55 πμ.
Νικητές ανακηρύσσονται

Oι τρεις (3) πρώτοι αθλητές, ξεχωριστά Άνδρες και – Γυναίκες

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ 10020 ΜΕΤΡΩΝ (από το ύψος του ΚΤΕΟ Βόνιτσας – Λευκάδας)

Η διαδρομή που έχει επιλεχθεί για τον αγώνα των 10020 μέτρων ξεκινάει από το ύψος του ΚΤΕΟ Βόνιτσας – Λευκάδας περίπου 1 χλμ από τον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας προς Βόνιτσα με ώρα εκκίνησης 9:15 πμ.
Θα ακολουθήσει την ίδια διαδρομή με αυτή του Ημιμαραθώνιου από την εκκίνηση στα ΚΤΕΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ προς Βόνιτσα και στην συνέχεια στο Κάστρο της Βόνιτσας ( περιοχή Χώρα ) με τερματισμό στην παραλία της Βόνιτσας στο ύψος της πλατείας του Δημαρχείου Ακτίου Βόνιτσας
Εγγραφές για τα 10020 μέτρα θα γίνονται καθημερινά από τις 08.30 πμ έως 14.00 μμ στα γραφεία του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας στον Παιδικό Σταθμό Βόνιτσας και στο τηλέφωνο 2643022232 μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου .

Νούμερα και βραχιόλια θα δίνονται την ημέρα του αγώνα στην εκκίνηση του αγώνα από τις 08.15 πμ έως και τις 08.55 πμ.

Τα λεωφορεία με κατεύθυνση την αφετηρία των 10020 μέτρων που είναι στο ύψος των ΚΤΕΟ Βόνιτσας Λευκάδας θα ξεκινήσουν στις 08:00 πμ από την Τράπεζα Πειραιώς στο ύψος του Δημαρχείου Βόνιτσας

Νικητές ανακηρύσσονται

Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές, ξεχωριστά Άνδρες και –Γυναίκες

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Στον τερματισμό θα υπάρχουν μετάλλια για όλους.
Στον τερματισμό θα υπάρχουν εμφιαλωμένο νερό ΚΟΡΠΗ NESTLE .
Σε όλους τους αγώνες θα υπάρχει η παρουσία επίσημων κριτών.
Σε όλους τους αθλητές θα δοθεί δίπλωμα συμμετοχής και μετάλλιο

• ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΑΘΛΑ- ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ 21ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

• 18 – 30 ετών Α k 18 – 30 ετών Γ
• 31 – 40 ετών Α k 31 – 40 ετών Γ
• 41 – 50 ετών Α k 41 ετών έως 50 Γ
• 51 – 60 ετών Α κ 51 ετών έως 75 Γ
• 61 ετών έως 75 ετών Α
• ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 7
• ΑΘΛΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 75
Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές, ξεχωριστά Άνδρες και –Γυναίκες
– Στους πρώτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν κύπελλα – μετάλλια και διπλώματα.
– Στους δεύτερους και τρίτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα.
– Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί μετάλλιο για τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Οι μεγάλοι χορηγοί και συνδιοργανωτές και φέτος του 21ου Άκτιου Δρόμου είναι η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ , Ο ΠΑΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ, Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΑΘΡΕΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ Η ΚΟΡΠΗ NESTLE

Για τους αγώνες των 5050 μέτρων αλλά και των 1020 μέτρων θα υπάρχει ασθενοφόρο και νοσοκόμα που θα προσφέρει δωρεάν το ΕΥΗΝΩΡ Ι.Α.Ε.( Διαγνωστικό Εργαστήριο και Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης ) .
Το Διαγνωστικό Εργαστήριο ΕΥΗΝΩΡ Ι.Α.Ε. με έδρα το Αγρίνιο και παράρτημα και στην Βόνιτσα είναι ένα σύγχρονο διαγνωστικό Κέντρο με σύγχρονα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας με αξιοπιστία αποτελεσμάτων διαγνωστικών εξετάσεων από έμπειρο και αξιόλογο προσωπικό με υψηλό το αίσθημα ευθύνη.

Καλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας αλλά και όλους τους πολίτες διπλανών δήμων να έρθουν στην Βόνιτσα την Κυριακή 2 Οκτωβρίου να αγωνισθούν ή για να παρακολουθήσουν τον 21ο Ημιμαραθώνιο Άκτιο Δρόμο να χειροκροτήσουν τους μικρούς και μεγάλους αθλητές και να απολαύσουν τα τοπία και την ομορφιά της Βόνιτσας

Λίγα λόγια για τον Άκτιο Δρόμο:

Στις 2 Σεπτεμβρίου του 31 π.Χ., στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου, ο στόλος του Οκταβιανού, με επικεφαλής τον Αγρίππα, νίκησε τους συνασπισμένους στόλους του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας Ζ΄, βασίλισσας της Αιγύπτου. Η νίκη αυτή έδωσε τέλος στη ρωμαϊκή εμφύλια διαμάχη και σηματοδότησε την έναρξη μίας νέας περιόδου (PaxRomana), που εγκαινιάστηκε με τη μονοκρατορία του Αυγούστου σε ολόκληρο το μεσογειακό χώρο. Επιπλέον, ο θάνατος της Κλεοπάτρας αποτέλεσε σταθμό στην ιστορία του αρχαίου κόσμου, σηματοδοτώντας ουσιαστικά το τέλος των ελληνιστικών βασιλείων της Μεσογείου.
Ο Οκταβιανός Αύγουστος, σε ανάμνηση της νίκης του, ίδρυσε τη Νικόπολη και αναδιοργάνωσε τα Άκτια, τους ετήσιους τοπικούς αγώνες των Ακαρνάνων. Οι αγώνες-αθλητικοί, μουσικοί και θεατρικοί- με την ονομασία Νέα Άκτια, τελούνταν κάθε τέσσερα χρόνια κατά την επέτειο της ναυμαχίας, διαρκούσαν 4-5 ημέρες και θεωρούνταν ισότιμοι με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σύντομα απέκτησαν μεγάλη αίγλη και εντάχθηκαν στον κύκλο των σημαντικότερων πανελλήνιων αγωνιστικών διοργανώσεων.
Το Άκτιο ανήκει διοικητικά και γεωγραφικά στην Αιτωλοακαρνανία και στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας.
Εκ του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας

Ο Πρόεδρος
Παντελής Αποστολάκης