Συζήτηση για το έργο που δεν εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και τους “φουσκωμένους” λογαριασμούς της ΔΕΥΑ

Το θέμα της πρότασης του δήμου Αγρινίου στην πρόσκληση του ΕΣΠΑ για το έργο «Αντικατάσταση – αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης Μακρυνείας», προϋπολογισμού 992.000€ που αξιολογήθηκε 109η μεταξύ 119 προτάσεων και έμεινε εκτός χρηματοδότησης τέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου. Αρχικά με μορφή ανακοίνωσης από τον Στ. Μερμίγκη που σχολίασε πως “αν η πρώτη φορά είχε να κάνει με ένα ανθρώπινο λάθος, τώρα υπάρχει θέμα…” και στη συνέχεια από τον Ν. Καζαντζή που ρώτησε αν όντας το έργο μένει εκτός χρηματοδότησης και παρατήρησε πως οι προτάσεις μικρότερων δήμων βαθμολογήθηκαν με πολύ υψηλότερες βαθμολογίες.

Η απάντηση του δημάρχου Αγρινίου ήταν πως ενάμιση χρόνο μετά την πρόσκληση το Υπουργείο έβαλε άλλα κριτήρια που αφορούσαν “μικρά έργα” και όχι αντικαταστάσεις δικτύων, ενώ διεκρίνισε πως η πρόταση υποβλήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Αγρινίου και όχι τη ΔΕΥΑΑ που τότε δεν είχε την αρμοδιότητα στην περιοχή της Μακρυνείας.

Ωστόσο για τη ΔΕΥΑ προέκυψε το θέμα των «φουσκωμένων» λογαριασμών σε κατοίκους Δημοτικών Ενοτήτων ειδικά στην Δ.Ε. Θεστιέων που τέθηκε από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τίμο Παπανικολάου. Από την απάντηση της δημοτικής αρχής διευκρινίστηκε ότι η χρέωση αφορούσε 3 εξάμηνα δηλαδή 18 μήνες, ενώ υπάρχει ήδη εντολή ώστε να γίνει επανέλεχγος από το λογιστήριο της ΔΕΥΑ και να διορθωθούν τυχόν λάθη.