Έπεσε η αυλαία του 9ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου

Με την απονομή των αναμνηστικών διπλωμάτων ολοκληρώθηκε το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου που διεξήχθη στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Αγρινίου από τις 3 Μαρτίου έως τις 20 Απριλίου 2018 με μεγάλη προσέλευση του κοινού.

Φέτος συμμετείχαν 27 σχολεία:Γυμνάσιο Λευκίμμης Κέρκυρας, Γυμνάσιο-Λυκειακές τάξεις Φυτειών, Εκπαιδευτήρια “Παναγία Προυσιώτισσα”, 2ο ΓΕΛ Αγρινίου, 1ο ΓΕΛ Μεσσήνης, 21ο Γυμνάσιο Πάτρας, 17ο Γυμνάσιο Πάτρας, Πειραματικό ΓΕΛ Πάτρας, Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου,4ο ΓΕΛ Αγρινίου,1ο ΓΕΛ Αγρινίου, Γυμνάσιο Κάτω Αχαΐας, 2ο Γυμνάσιο Καρπενησίου, Γυμνάσιο Βόνιτσας, Γυμνάσιο Αγίου Κωνσταντίνου, 5ο Γυμνάσιο Αγρινίου, 3ο ΓΕΛ Πατρών, Γυμνάσιο Γουριάς,3ο ΓΕΛ Αγρινίου, Γυμνάσιο Καινουργίου, 6ο ΓΕΛ Αγρινίου, Μαθητές Αστακού, ΓΕΛ Παραβόλας, Γυμνάσιο Θέρμου & ΓΕΛ Θέρμου, Ιδιωτικό Γυμνάσιο Εκπαιδευτηρίων «Πάνου», Γυμνάσιο Μοναστηρακίου, Γυμνάσιο Καλυβίων.

Στην τελετή λήξης παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ο οποίος δήλωσε:«Αισθάνομαι υπερήφανος για όλους εσάς που μετείχατε στο 9ο Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου. Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς όλους τους μαθητές, τους καθηγητές και όσους πήραν μέρος σε αυτήν την μεγάλη γιορτή του θεάτρου. Είναι συγκινητικό που η σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ, κάθε χρόνο, πλημμυρίζει από συναίσθημα, νιάτα και ενθουσιασμό. Ευχαριστούμε για την συγκίνηση και τις δυνατές στιγμές που μας χαρίσατε. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας και σας περιμένουμε με χαρά και την επόμενη χρονιά».

Στη συνέχεια ο Δ/ντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτ/νίας Καζαντζής Χρήστοςαναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου και τόνισε ότι τέτοιοι θεσμοί σαν το Μαθητικό Φεστιβάλ θεάτρου πρέπει να στηρίζονται και να διευρύνονται. Τέλος η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίουδήλωσε ότι οι μαθητές πέτυχαν το στόχο τους, που ήταν να παρουσιάσουν το θεατρικό έργο με το οποίο ασχολήθηκαν υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων καθηγητών τους. Στη συνέχεια ευχαρίστησε την καλλιτεχνική Επιτροπή για την προσφορά τους, τον κ.Γιαννακόπουλο Γιάννη για τη Βιντεοσκόπηση και τις συνεντεύξεις των μαθητών και όλους τους Δημοτικούς υπαλλήλους που βοήθησαν στην υλοποίηση του Φεστιβάλ. Ανανέωσε το ραντεβού του χρόνου για το 10ο Φεστιβάλ Θεάτρου.