Βάλε με το νου σου τι φιέστα θα γίνει, όταν θα πέσει το πρώτο τούβλο

Κι όμως! Ο Περιφερειάρχης ήρθε σήμερα στο Μεσολόγγι για να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και να ανακοινώσει την επερχόμενη δημοπράτηση δύο ακόμη έργων που εντάσσονται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Μεσολογγίου – Αιτωλικού.

Σημειωτέον ότι σήμερα τόσο η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση όσο και η Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη για τους δήμους Αγρινίου και Πατρέων δεν έχουν ούτε μία ολοκληρωμένη δημοπράτηση και φυσικά μηδενική απορρόφηση κονδυλίων. Ποιος ξέρει τι σκοπεύει να κάνει ο Περιφερειάρχης όταν πέσει το πρώτο τούβλο; Δεν τον φοβόμαστε. Όλο και κάποια πρωτότυπη φιέστα θα σκαρφιστεί….

Η σημερινή συνέντευξη τύπου θα δικαιολογούνταν ίσως, αν επρόκειτο να ανακοινωθεί η ένταξη ή η δημοπράτηση των πλέον βασικών έργων που περιλαμβάνει το σχέδιο για την περιοχή. Το πλεονέκτημα της περιοχής είναι το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, που τις τελευταίες δεκαετίες έχει υποβαθμιστεί. Τα έργα με τίτλο : «Συμπληρωματικά έργα αναβάθμισης των υδατικών οικοσυστημάτων της Ν.Δ. Αιτωλοακαρνανίας» και «Αποχέτευση – Αποστράγγιση Αντλιοστασίων D1, D2, D6 και συναφών έργων στη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού» συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ, που θα χρηματοδοτηθούν από το «Ε.Π. Αλιείας & Θάλασσας», είναι αυτά που στοχεύουν στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής. Και αυτά είναι τα μείζονα! Οι αναπλάσεις, που ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης μαζί με το δήμαρχο του Μεσολογγίου (Ανάπλαση Διαύλου πόλης και Βυρώνειο Πάρκο – Ανάπλαση οδού Κύπρου -Ανάπλαση Νοτίου Τμήματος Αιτωλικού) έχουν την αξία τους, αλλά δεν παύουν να είναι έργα – “βιτρίνα”…