Εκ νέου αντιπαράθεση για τη συγχώνευση 9ου και 19ου δημοτικών σχολείων

Επανήλθε και στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου η υπόθεση της συγχώνευσης του 9ου δημοτικού σχολείου Αγρινίου με το 19ο δημοτικό σχολείο. Το δημοτικό συμβούλιο με νέα απόφασή του ζητά τη ματαίωση της συγχώνευσης.

Πέρυσι οι αντιδράσεις στη σχολική κοινότητα του 9ου δημοτικού σχολείου Αγρινίου έφερε στο παρά πέντε αναστολή της συγχώνευσης για ένα έτος. Έτσι φέτος θα πρέπει να υπάρξει είτε νέα απόφαση για αναστολή, είτε ακύρωση της συγχώνευσης. Η σχολική κοινότητα του 9ου δημοτικού σχολείου Αγρινίου και κυρίως ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων επιμένει στη στάση του κατά της συγχώνευσης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες της εκπαίδευσης δεν έχουν ακόμη κάνει σχετική εισήγηση προς το Υπ. Παιδείας είτε υπέρ της συγχώνευσης, είτε υπέρ της αναστολής της απόφασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η “Ανατροπή Τώρα” και ο Δ. Τραπεζιώτης επέρριψαν εκ νέου ευθύνες στον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και δημοτικό σύμβουλο Χρ. Κολοβό, σημειώνοντας ότι ακόμη δεν έχει κάνει σχετική εισήγηση και εκτιμώντας ότι έτσι μεθοδεύει τη συγχώνευση με δόλιο -όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε- τρόπο. Από την πλευρά του ο Χρ. Κολοβός υπογράμμισε ότι η αρχική πρόταση για τη συγχώνευση βασίζοντας στο γεγονός ότι το 1ο Ειδικό Σχολείο που συστεγάζεται με το 9ο χρησιμοποιεί το υπόγειο του κτιρίου, ενώ το νέο κτίριο του 19ου Δημοτικού Σχολείου μπορεί να καλύψει άνετα τις ανάγκες του σχολείου, αν τελικά συγχωνευθεί. Πέταξε δε το μπαλάκι στην παράταξη Τραπεζιώτη, λέγοντας ότι αφού απέτρεψαν πέρυσι τη συγχώνευση γιατί δεν το κάνουν και φέτος. Ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου υπογράμμισε ότι η τελική απόφαση δεν είναι του Κολοβού, αλλά του Υπουργού.