Σκοπιανό ή προαπαιτούμενα

Κι εκεί που γίνεται ο ντόρος για το Σκοπιανό και ο Νεοέλλην ωρύεται ότι η Μακεδονία είναι ελληνική, με τις θετικές ψήφους των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας, εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής προς τελική συζήτηση το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών: «Διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων –Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022», το οποίο εμπεριέχει τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης.

Μερικά από τα “καλά” των προαπαιτούμενων είναι ότι α) συντελείται η πλήρης παράδοσης της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές β) οι συντάξεις θα μειωθούν μέχρι 35% και θα επέλθει νέο χτύπημα στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις γ) Από 1η Ιουλίου καταργείται ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο , και δ) θα γίνει αύξηση των συντελεστών του ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Μπορεί να μην έχουμε χώρα και να την έχουμε πουλήσει, αλλά όλα κι όλα. Η Μακεδονία είναι ελληνική. Μην τρελαθούμε κιόλας.

Γ.Κ.