Εκφράσεις που δεν έχουν ακουστεί ποτέ ξανά στην Κοινοβουλευτική δημοκρατία ακούστηκαν πριν από μερικά λεπτά από τα έδρανα της Βουλής.
Συγκεκριμένα σε ένα ακροδεξιό παραλήρημα ο βουλευτής της Χ.Α Μπαρμπαρούσης ζήτησε την σύλληψη του Πρωθυπουργού, του Υπουργού Αμύνης και του Προέδρου της Δημοκρατίας καλώντας ουσιαστικά σε πραξικόπημα. Μεταξύ άλλων ο κ. Μπαρμπαρούσης αποχωρώντας από το βήμα ζήτησε τα “κεφάλια” του Υπουργού Εξωτερικών και του Πρωθυπουργού στις Πρέσπες.
Μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΧΑ σημείωσε: “καλούμε την στρατιωτική ηγεσία της χώρας να τιμήσει τον όρκο της και να συλλάβει τον Τσίπρα, τον Καμμένο και τον Παυλόπουλο προκειμένου να αποτραπεί αυτή η προδοσία. Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες”. Νωρίτερα είχε αποκαλέσει “άπατρι” τον Αλέξη Τσίπρα και “προδότη” τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έντονη ήταν όπως αναμενόταν η αντίδραση όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, να τονίζει πως θα κινηθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής προκειμένου να αποκλειστεί από τις διαδικασίες των επόμενων ημερών ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χ.Α.
«Καλώ την στρατιωτική ηγεσία της χώρας», είπε, «να συλλάβει τον Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο, τον Προκόπη Παυλόπουλο για να αποτραπεί αυτή η προδοσία. Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες!» Τις δηλώσεις Μπαρμπαρούση καταχειροκρότησαν οι παρόντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, κατεβαίνοντας από το βήμα και ενω τον αποδοκίμαζαν οι συνάδελφοί του από τα άλλα κόμματα, εκείνος τους έδειχνε με το δάχτυλο και φώναξε πολλές φορές: «Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες!» Νωρίτερα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, απείλησε τον πρωθυπουργό και χρησιμοποίησε εκφράσεις πεζοδρομίου για τον υπουργό Άμυνας. Είπε μεταξύ άλλων: «Αλέξη Τσίπρα, είσαι άπατρις, Αλέξη Τσίπρα δεν θα σε φυλάνε πάντα διμοιρίες ΜΑΤ» και «Καμμένε να έρθεις με φουστίτσες πάνω στο μικρό μου πόνι».
Στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση, απάντησε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. «Σήμερα», είπε, «έπεσαν οι μάσκες. Η Χρυσή Αυγή βεβαίως που έχει έρθει εδώ με την ψήφο του ελληνικού λαού κάλεσε σε πραξικόπημα εναντίον του Δημοκρατικού Πολιτεύματος και μάλιστα σε στρατιωτικό πραξικόπημα», είπε. Επεσήμανε ότι βρισκόμαστε προ μιας προφανούς προσπάθειας κλιμάκωσης με στόχο την πρόκληση επεισοδίων σήμερα, αύριο και την Κυριακή. Και με τη διαπίστωση ότι η τοποθέτηση του βουλευτή συνιστά ανοιχτή προτροπή για πραξικόπημα εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος και για επεισόδια σε θυλάκους -αν υπάρχουν- μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις. “Είναι πράγματα τα οποία δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά καθ’ οιονδήποτε τρόπο, στο πλαίσιο του Συντάγματος μια του Κανονισμού της Βουλής, και βεβαίως θα ληφθούν μέτρα και θα γίνουν σχετικές εισηγήσεις ως προς της Επιτροπή Δεοντολογίας, πλην όμως θεωρώ- και θα εισηγηθώ να γίνει μια έκτακτη διάσκεψη γι’ αυτό το θέμα- για τη μη παρουσία αυτών των κυρίων και των κυριών περαιτέρω μέσα σε αυτή τη Βουλή, τουλάχιστον μέχρι που θα λήξει η αυριανή διαδικασία. Και από κει και πέρα θα δούμε” είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Βούτσης.Ομόθυμη ήταν η καταδίκη όσων είπε ο Κ. Μπαρμπαρούσης από τα κόμματα ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι θα συγκληθούν άμεσα τα αρμόδια όργανα για τη λήψη αποφάσεων με εισήγηση να μην συμμετάσχει η Χρυσή Αυγή στη συζήτηση.







