Εκπαιδευτική εκδρομή στη «Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού των Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου και Αιτωλικού»

«Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου και Αιτωλικού»
Στο Φετιχέ Τζαμί, στο Λιμάνι της Ναυπάκτου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας και το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, πραγματοποιούν από τις 15 Ιουνίου έως τις 29 Ιουλίου 2018, Έκθεση με τίτλο: «Λιμνοθάλασσες, αυτές οι εύθραυστες οντότητες». Την Έκθεση πλαισιώνουν μια σειρά διαλέξεων και παράλληλων εκδηλώσεων.
Το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων διοργανώθηκε εκπαιδευτική εκδρομή με θέμα: «Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου και Αιτωλικού». Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων συμμετείχε στην οργάνωση και τον συντονισμό της εκπαιδευτικής εκδρομής.
Η εκδρομή ξεκίνησε με περιήγηση, συνοδεία αρχαιολόγου, στον χώρο της Αρχαίας Πλευρώνας, όπου πέραν των αρχαιοτήτων οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από ψηλά, μέρος του Εθνικού Πάρκου και να ενημερωθούν για αυτό από το αρμόδιο στέλεχος του Φορέα Διαχείρισης κα Καρανίκα Μ.. Ακολούθησε περιήγηση και ενημέρωση από τον Διευθυντή της Αλυκής της Άσπρης Αλυκής στον χώρο της Αλυκής. Εκεί οι συμμετέχοντες με ευχαρίστηση παρατήρησαν ομάδα αργυροπελεκάνων μέσω τηλεσκόπιου και κιαλιών. Στο Μουσείο Χαρακτικής της Βάσως Κατράκη, στο Αιτωλικό, τα μέλη της εκδρομής είχαν την δυνατότητα να θαυμάσουν τα έργα της γνωστής χαράκτριας, αρκετά από τα οποία έχουν ως θέμα την λιμνοθάλασσα και την παραδοσιακή αλιεία σε αυτή. Η εκδρομή έκλεισε με διάθεση ενημερωτικού υλικού του Φορέα Διαχείρισης.
Θα θέλαμε ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε τις Ελληνικές Αλυκές Α.Ε. και το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου της Βάσως Κατράκη, που μας έδωσαν την δυνατότητα επίσκεψης των χώρων δικαιοδοσίας τους, καθώς αυτοί δεν είναι επισκέψιμοι τα Σαββατοκύριακα.
Στα πλαίσια των διαλέξεων που πλαισιώνουν την Έκθεση, ο Συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων, κ. Σελιμάς Ιωάννης, θα παρουσιάσει, την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:00μ.μ στην αίθουσα Ναυπακτία (Λιμάνι Ναυπάκτου), Το Έργο του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου.
Σας περιμένουμε!