Τι είναι ο κηδεμόνας και πότε είναι απαραίτητοι οι κηδεμόνες κύφωσης

Η σπονδυλική μας στήλη είναι αυτή που υποστηρίζει το σώμα μας, του δίνει τη σωστή στάση και μας  βοηθάει στην εκτέλεση καθημερινών κινήσεων και διαδικασιών. Ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις, είτε από τραυματισμό, είτε από χρόνια κακή στάση σώματος, είτε για πολλούς λόγους, η θέση της σπονδυλικής στήλης αλλάζει από το φυσιολογικό της S, με αποτέλεσμα να δημιουργεί μία αντιαισθητική στάση που δυσκολεύει τον πάσχοντα προκαλώντας πόνο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις απαιτείται κηδεμόνας για να υποστηρίξει και να επανορθώσει την σπονδυλική στήλη, επαναφέροντάς την στη φυσιολογική της στάση, ενώ στις περιπτώσεις που η κατάσταση έχει οδηγηθεί σε κύφωση, τότε οι κηδεμόνες κύφωσης, είναι απαραίτητοι για την έγκαιρη αντιμετώπισή της.

Κατανοώντας την πάθηση

Η κύφωση, ειδικά όταν είναι ορατή σε σημείο που να απαιτείται κηδεμόνας, είναι ένα ορθοπεδικό πρόβλημα της σπονδυλικής στήλης κατά την οποία εμφανίζεται μία έντονη καμπύλη στην αρχή της σπονδυλικής στήλης, με αποτέλεσμα μία μη φυσιολογική στρογγυλοποίηση της άνω πλευράς της πλάτης, δημιουργώντας ουσιαστικά μία «καμπούρα». Η πάθηση αυτή είναι συχνότεροι σε παιδιά και εφήβους, ενώ η έγκαιρη αντιμετώπιση της με κηδεμόνες κύφωσης μπορεί να εξασφαλίσει την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Πώς την αντιμετωπίζουμε

Οι κηδεμόνες κύφωσης είναι η καλύτερη και πιο ενδεδειγμένη μέθοδος για να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα την εμφάνιση της συγκεκριμένης πάθησης από τα πρώτα κιόλας στάδια της. Ειδικά κατασκευασμένοι, σχεδιάζονται με laser και υψηλή ακρίβεια, προκειμένου να προσαρμόζουν τέλεια πάνω στο σώμα του ατόμου, του οποίου τη σπονδυλική στήλη θέλουν να βελτιώσουν.

Κηδεμόνες κύφωσης υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία τύπων: κηδεμόνες κύφωσης Charleston, cheneau, Boston και D.B. είναι ιδανικοί τόσο για την αντιμετώπιση της πάθησης στα αρχικά της στάδια όσο και για την υποστήριξη της σπονδυλικής στήλης μετεγχειρητικά

Επιλέγοντας κηδεμόνες κύφωσης από τo ορθοπεδικό κέντρο orthoway, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι έχετε κάνει τη σωστή επιλογή και ο κηδεμόνας που αποκτήσατε συμβαδίζει με τα ιατρικά και ορθοπεδικά standards που θα βοηθήσουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της κύφωσης.

Επισκεφθείτε σήμερα την ιστοσελίδα των ορθοπεδικών κέντρων orthoway Τζαγκαράκης (https://orthoway.gr/) και μάθετε περισσότερα για τους κηδεμόνες κύφωσης κορμού και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των μυοσκελετικών παθήσεων