Με ενθουσιασμό η λήξη της χορευτικής περιόδου του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ

Σε εορταστικό κλίμα και με μεγάλο ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε και φέτος η μεγάλη τελετή λήξης όλων των τμημάτων του Λαογραφικού Ομίλου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (ΓΕΑ) για την χορευτική περίοδο 2017-2018.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο νέο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Αγρινίου την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 στις 8:30 το βράδυ και σαν κύριο χαρακτηριστικό είχε την μεγάλη συμμετοχή από όλες τις χορεύτριες και τους χορευτές που στελεχώνουν τα επιμέρους τμήματα του Ομίλου.Ρουμλούκι, Δωδεκάνησα, Κύθηρα, Σέρρες, Δ. Θράκη, Β. Θράκη, Μ. Ασία, Μέγαρα, Θάσος- Σαμοθράκη, Κρήτη και Φλώρινα ήταν οι περιοχές σταθμοί της πατρίδας μας όπου τραγουδήθηκαν και χορευτήκαν στην πιο γνήσια και αυθεντική τους μορφή από τους κύριους συντελεστές της παράστασης

Βέβαια καθοριστική ήταν και η συμμετοχή της παραδοσιακής ορχήστρας του Βαγγέλη Ψαθά, η οποία συνοδευόμενη από Λάμπρο Τζόκα στο βιολί και την Κατερίνα Δούκα στο τραγούδι, έδινε σε κάθε περίπτωση το στίγμα για κάθε περιοχή της χώρας που χορεύονταν.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό του Έφορου του Λαογραφικού Ομίλου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (ΓΕΑ) κ. Δημοσθένη Καπώνη, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στην επίτευξη των στόχων του Ομίλου στην χρονιά που πέρασε, ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόμενους για τη διαχρονική τους υποστήριξη.

Στην συνέχεια όλα τα επιμέρους τμήματα του Ομίλου ξεκίνησαν την εκτέλεση των χορευτικών δρώμενων της εκδήλωσης, με ένα σεμνό και παράλληλα αυθεντικό τρόπο προκαλώντας τον θαυμασμό και τα χειροκροτήματα όλων.Η εκδήλωση έκλεισε με πανηγυρικό τρόπο με την παρουσίαση όλων των συντελεστών της, από τον χοροδιδάσκαλο κ. Γεώργιο Τσελίκα και τον Έφορο του Λαογραφικού Ομίλου κ. Δημοσθένη Καπώνη.

Να σημειωθεί ότι την εκδήλωση παρακολούθησε το πολυπληθές κοινό της πόλης και μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος κ. Ν. Γκρίζης, μέλη του ΔΣ της ΓΕΑ με επικεφαλής τον Πρόεδρο κο Χ. Θετάκη, τα μέλη της επιτροπής του Ομίλου κα Μ. Κοντούλη και κα Α. Κουτσούκη, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων τη πόλης και της περιοχής.

Ο Έφορος του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ κ. Δημοσθένης Καπώνης για την μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης, αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί και να ευχαριστήσει όλους τους συντελεστές της και ιδιαίτερα τις χορεύτριες και χορευτές του Ομίλου, καθώς και τους χοροδιδασκάλους του κο Γιώργο Τσελίκα, ο οποίος είχε και τη γενική επιμέλεια της εκδήλωσης και την κα Ασπασία Κρικώνη.

Επίσης, ευχαριστεί τον Δήμο Αγρινίου για την παραχώρηση του χώρου που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, το προσωπικό της ΓΕΑ, τους επίσημους χορηγούς όπως αναφέρονται στα έντυπα της εκδήλωσης, καθώς επίσης και όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής επικοινωνίας του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής.Τέλος, συγχαίρει και ευχαριστεί πολύ όλους τους τοπικούς φορείς και συλλόγους που δραστηριοποιούνται στον πολιτισμό, τόσο για την πολύτιμη συνεργασία τους διαχρονικά, όσο και για το δικό τους έργο που παράγουν.

View post on imgur.com