Αυτό είναι πρόοδος: Ο ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας θα ήθελε να ήμασταν καπιταλιστική οικονομία δυτικού τύπου

Επειδή ο Τσίπρας που βάζει τις γραβάτες και τελικά μένει με τη “στολή εργασίας” κάνει διαχείριση συμβόλων και είναι δύσκολο να προβάλλεις αντεπιχειρήματα, όταν ο άλλος αγνοεί ή παραβλέπει ότι η γραβάτα έγινε προπολεμικά το επίσημο λαϊκό ένδυμα, θα σταθούμε στη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας. “Τα καταφέραμε” πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και το μεγάλο του κατόρθωμα “χωρίς τους «ΣΟΙΜΠΛΕ» και τους «ΓΕΡΟΥΝ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, είναι να δεσμεύσει τη χώρα με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για μερικές δεκαετίες, κάτι που δεν έχει πετύχε ποτέ καμία χώρα στην σύγχρονη οικονομική ιστορία. Και αυτή η μακροχρόνια δέσμευση έγινε με τον “αγγελικό” κατά τον ΣΥΡΙΖΑ Όλαφ Σόλτς.

Βέβαια είναι μία πρόοδος ο ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνει πως οι προηγούμενοι παρέδωσαν μια οικονομική πραγματικότητα που “δεν θύμιζε καν μία καπιταλιστική οικονομία δυτικοευρωπαϊκού κράτους”, αλλά με ποιους θα φτιάξει ο ΣΥΡΙΖΑ μια δυτικοευρωπαϊκή οικονομία; Με τον Καλογρίτσα και τον Καρανίκα; Με το να αρνείται την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων; Με το να “πονάει” σε κάθε ιδιωτικοποίηση; Με το να διορίζει στην κρατική μηχανή τον κάθε Ζαμπάρα; Με την ιερή αγελάδα του Δημοσίου ανέγγιχτη; Με αξιολόγηση της πλάκας στους δημοσίους υπαλλήλους; Με το να βάζουμε κάθε τρεις και λίγο εμπόδια στην επένδυση του Ελληνικού; Με το να αρνείται τη ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού;

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού έκανε που έκανε την κωλοτούμπα, αφού πια μιλά για μια καπιταλιστική οικονομία δυτικοευρωπαϊκών προτύπων, καλό θα είναι να παραδεχθεί ότι η (κομμουνιστική) ιδεολογία του στα χρόνια της μεταπολίτευσης ήταν εκτός πραγματικότητας. Γιατί, όταν γίνονταν το “πάρτυ” της μεταπολίτευσης των πελατειακών σχέσεων σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος ο ΣΥΡΙΖΑ κοιμόνταν τον ύπνο δικαιού. Αυτό θα ήταν μεγάλο κατόρθωμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει όλη τη γύρα… Να μην αφήσει μισή την κωλοτούμπα.