Με Κουρουμπλή και Κουβέλη “είδαν” το τέλος των μνημονίων στο Αγρίνιο [pics]

«Το τέλος των μνημονίων: Αριστερά-Προοδευτική Διακυβέρνηση», ήταν το θέμα εκδήλωσης που πραγματοποίηθηκε απόψε στο Αγρίνιο και συγκέντρωσε τόσο κόσμο, όσο χρειάζονταν για να φαίνεται σχεδόν γεμάτο το Παπαστράτειο Μέγαρο. Μολαταύτα η προσέλευση σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε τις καλές εποχές του ΣΥΡΙΖΑ…

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς (της οποίας ηγείται ο Φ. Κουβέλης) με ομιλητές τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώτη Κουβέλη, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον καθηγητή Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Γιάννης Μυλωνόπουλο.Χαιρετισμός απηύθυνε στην εκδήλωση ο υπεύθυνος της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην περιοχή, αλλά και Γραμματέα της Δημοτικής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο Παύλο Θεοδωρίδη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στα αξιοσημείωτα ήταν η παρουσία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου (προερχόμενη από την Ένωση Κεντρώων).

Ο Φώτης Κουβέλης ήταν ο πρώτος ομιλητής κάνοντας πολλές αναφορές στην εποχή μετά την τυπική λήξη του μνημονίου και την ανάγκη συγκρότησης προοδευτικού πόλου για τη διακυβέρνηση της χώρας. “Η πολιτική που θα ασκηθεί θα πρέπει να έχει βαθιά προοδευτικό περιεχόμενο. Η χώρα μας βγαίνει από τα μνημόνια και αρχίζει η προσπάθεια ανασυγκρότησης, η προσπάθεια να κλείσουν οι πληγές ειδικά των χαμηλών λαϊκών στρωμάτων” είπε χαρακτηριστικά ο Αναπλ. Υπουργός Άμυνας.

Σε σχέση με το ζήτημα της μείωσης των συντάξεων ο Φ. Κουβέλης σημείωσε ότι θα ήταν ανεύθυνο η Κυβέρνηση να υπόσχεται a priori κατάργηση της μείωσης των συντάξεων ωστόσο πρόσθεσε με νόημα ότι θα γίνει προσπάθεια να παρθούν αντίρροπα μέτρα στις μειώσεις αυτές ενδεχομένως από τα αποθεματικά του ΕΦΚΑ, όπως χαρακτηριστικά είπε. Ακόμη ο Φ. Κουβέλης αναφέρθηκε στη συμφωνία με τα Σκόπια τονίζοντας ότι η συμφωνία με τη FYROM ήταν ό,τι καλύτερο υπήρξε και πως αυτοί που δεν ήθελαν τη συμφωνία ήταν η Τουρκία και οι μεγαλοϊδεάτες Αλβανοί.

View post on imgur.com